Νότη Μηταράκη τέρμα τα ΚΥΤ…Φέρε στα νησιά μας Οικογένειες προσφύγων της Ουκρανίας που είναι Χριστιανοί και έχουν την ίδια κουλτούρα με τον Ελληνικό Λαό να ζήσουν ελεύθερα μαζί μας!

Ξημερώματα έγραψα ένα κείμενο που έλεγα ότι:
“Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες πολέμου”.
“Ευχαρίστως τους φιλοξενούμε στα σπίτια μας “.
Με μεγάλη μου ευχαρίστηση βλέπω ότι έχει τεράστια ανταπόκριση και απήχηση τόσο στους Χιώτες πολίτες όσο και σ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη η άμεση προσφορά φιλοξενίας των οικογενειών με πολλά παιδιά όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που όπως άκουσα και από το στόμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να λέει ότι Ευχαρίστως η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μεγάλο ποσοστό προσφύγων της Ουκρανίας!
Επίσης είδα δημοσίευμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να λέει για την φιλοξενία παιδιών στα νησιά μας!
Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτές τις τοποθετήσεις!
Εγώ το πηγαίνω πιο μακροπρόθεσμα το όλο θέμα και ως ένας μόνιμος κάτοικος της Χίου πού ξέρω πολύ καλά τις αδυναμίες του νησιού μας και της κοινωνίας προτείνω σε όλους τους αρμόδιους φορείς Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση τα εξής:
Π.χ στην Χίο έχουμε μεγάλη έλλειψη από παιδιά και πολλά σχολεία μας κινδυνεύουν να κλείσουν ή να γίνουν μονοθέσια!
Τα χωριά μας και ειδικότερα της βόρειας Χίου έχουν ερημώσει και δεν βλέπεις πάρα μόνο ένα ή δύο τρείς γέροντες και γριούλες τουλάχιστον τον χειμώνα!
Βέβαια το καλοκαίρι έρχονται αρκετοί Χιώτες της διασποράς ανά την υφήλιο για διακοπές.
Πιστεύω ότι δοθείσης της ευκαιρίας θα ήταν δυνατόν καί οι οικογένειες της Ουκρανίας με παιδιά και γέροντες και γριούλες ακόμη ,να τους δοθούν κίνητρα να εγκατασταθούν στα άδεια χωριά μας να ξαναζωντανέψουν να επισκευαστούν κατοικίες, να τους δοθούν χωράφια για καλλιέργεια πού είναι όλα τόσα χρόνια χέρσα και να υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη στον τόπο μας!
Είναι ένας λαός με την δική μας πολιτισμένη κουλτούρα ,έχουν την ίδια θρησκεία και μπορούν να αφομοιωθούν μαζί μας με την πάροδο του χρόνου και να γίνουν αναπόσπαστο Ελληνικό κομμάτι με ότι άλλο ήθελε προκύψει μεταξύ της κοινωνίας και ο νοών νοητό ( μικτά ζευγάρια) και πλήρης αφομοίωση και Ελληνοποίηση στο απώτερο μέλλον!
Κατ αυτόν τον τρόπο θα καλύψουμε το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας πού μαστίζει όχι μόνον την Χίο μας αλλά και όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη!
Δεν είναι ανάγκη να μας έρχονται καραβάνια παράνομοι λαθρομετανάστες από μουσουλμανικές χώρες κάθε καρυδιάς καρύδι πού οι περισσότεροι είναι μαύρη μαυρίλα και εγκληματικές μορφές, όπως στο παρελθόν μας έδειξαν με τις πράξεις και τις ενέργειες τους!
Για σκέψου το καλά και σοβαρά κύριε Υπουργέ της Μετανάστευσης και Ασύλου;
Ίσως επέλθει ηρεμία στο νησί μας από τις διάφορες αντιπαλότητες των πολιτών!
Καλό Μήνα με Υγεία και Χαρά!
Εύχομαι να σταματήσει ο πόλεμος και να μην χρειάζεται να γίνουν όλες αυτές οι οικογένειες της Ουκρανίας πρόσφυγες…αλλά πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα τους υποδεχτούμε με αγάπη και ανοιχτές αγκάλες!
Χίος 1 Μαρτίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.