Ν. Γεωργούλης: Η Χίος έχει ανάγκη από τουρισμό

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τον κ. Γεωργούλη Νικόλαο στην Ραδιοφωνική εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” με τον Αντ1 Αιγαίου και την Χιώτικη Διαφάνεια, του ζητήθηκε η άσκηση γνώμης και μετέπειτα κριτικής, αναφορικά με το ζήτημα της δυσνόητης κατανομής των 500.000 ευρώ που δόθηκαν για την τουριστική προβολή του νησιού από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον Δήμο Χίου. Ξεκίνησε το λόγο του αναφέροντας πως οι δύο προαναφερθέντες υπηρεσιακοί παράγοντες προσάπτουν τις ευθύνες η μια στην άλλη, ενώ ουσιαστικά η χρηματοδότηση αφορούσε την τουριστική προβολή του 2022. Απορεί γιατί κανένας αιρετός δεν ενδιαφέρθηκε να αναζητήσει σε ποιους κωδικούς έχουν δαπανηθεί τα χρήματα εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ η τωρινή δημοτική αρχή για να καλύψει τα όποια οικονομικά κενά αναφορικά με την προβολή, επιχειρεί την συγκέντρωση χρημάτων από λοιπούς κωδικούς ώστε το ποσό να ανέρθει στο ύψος της τάξεως των 80.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το προαναφερθέν ποσό, αντιστοιχεί περί στο 1/7 των 500.000 ευρώ, τα οποία αν δεν είχαν δαπανηθεί, θα μπορούσαν να καλύψουν τις οποιεσδήποτε εκκρεμότητες αναφορικά με τον τουρισμό. Με την επίκληση του τόνισε την ανάγκη του νησιού για τουρισμό, ενώ ανέφερε πως αν ο εκάστοτε διαχειριστής τουρισμού προέβλεπε καλύτερο σχεδιασμό προϋπολογισμού, οι καταστάσεις δεν θα επέρχονταν σε αυτό το σημείο.
Σε αυτό το σημείο έρχεται να εξηγήσει πως με τις παραπάνω πρακτικές αποθαρρύνεται η όποια προσπάθεια ενδιαφερομένου να ασχοληθεί με τον τομέα της τουριστικής προώθησης. Το ζητούμενο κατά τον κ. Γεωργούλη για μια δομημένη προβολή, είναι να γνωρίσει πρώτα ο εκάστοτε πολίτης το νησί του, να το εξερευνήσει και να το αγαπήσει, έτσι ώστε αυτό να μεταλαμπαδευτεί και προς τα έξω.
Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση του Πύργου του Πιτυούς, δήλωσε πως ο Δήμαρχος Χίου προέβη σε συνάντηση με την Εφορία Αρχαιοτήτων αναφορικά με την συντήρηση και λειτουργία του, και συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση πενταετίας σε υπάλληλο ώστε να φροντίζει να το διατηρεί ανοιχτό για την προσέλκυση κόσμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.