Ν. Μηταράκης| Η Νέα Δημοκρατία στήριξε και προστάτεψε το νησιωτικό ΦΠΑ

Η κυβέρνηση εκβιάζει τις τοπικές κοινωνίες

Ο κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη σημερινή κύρωση της ΠΝΠ για την παράταση του νησιωτικού ΦΠΑ στα νησιά όπου διαμένουν υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες.

«Μεταναστευτικό και ΦΠΑ εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση για να διχάσει τις τοπικές κοινωνίες και να προχωρήσει σταδιακά στην πλήρη κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ. Δρώντας εκβιαστικά, θέτει το δίλημμα στους νησιώτες: υπεράριθμοι μετανάστες ή αυξημένος ΦΠΑ; Και αλλάζει το νόημα του αρκτικόλεξου. Από Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, μετατρέπεται σε Φέρτε Παράνομους Αλλοδαπούς.

Κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι «επικίνδυνη» η στάση μας όταν φέρναμε την τροπολογία του ΦΠΑ, ζητώντας στήριξη για τα νησιά μας που επλήγησαν από το μεταναστευτικό. Σήμερα θεσμοθέτησαν το υπεράριθμο στα ΚΥΤ, καθιερώνοντας τα νησιά μας ως αποθήκες ψυχών.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Η Νέα Δημοκρατία στήριξε και προστάτεψε με κάθε μέσο το νησιωτικό ΦΠΑ. Αντίθετα ήταν από τα πρώτα μέτρα που απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας μόλις ήρθε στην κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία επίσης έχει φέρει στις 23 Ιανουαρίου 2019, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τροπολογία με την οποία αντιτίθεται στην απαράδεκτη αυτή σύνδεση ΦΠΑ και μεταναστευτικού. Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, το μεταφορικό ισοδύναμο έχει μηδαμινά αποτελέσματα, εξακολουθεί να μην αφορά το τουριστικό προϊόν και δεν βοηθά καθόλου την ανταγωνιστικότητα των νησιών μας.

Ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι ανάπτυξη και ασφάλεια δεν είναι στόχοι ανταγωνιστικοί, αλλά αλληλοσυμπληρούμενοι. Και είναι ταυτόχρονα απόλυτες προτεραιότητες της ΝΔ.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.