Ν. Μηταράκης ” Η στήριξη της Κυβέρνησης στους Μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη”

 

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «το Υπουργείο παίρνει πολύ σοβαρά υπόψιν τα σχόλια που έκανε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών» και συμπλήρωσε ότι «θα γίνουν αλλαγές στα κριτήρια ώστε να στηριχθούν οι μαστιχοπαραγωγοί».

Στη δήλωσή του αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε:

 

“Συναντήθηκα σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη συζήτηση.  Προχωράει η διαβούλευση για τα νέα σχέδια βελτίωσης και το Υπουργείο παίρνει πολύ σοβαρά υπόψιν τα σχόλια που έκανε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών. Θα γίνουν αλλαγές στα κριτήρια ώστε να στηριχθούν οι μαστιχοπαραγωγοί. Η στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στους μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη. Η πρόσβαση που είχε η Ένωση τα τελευταία χρόνια σε όλους τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επισκέψεις που έχουν γίνει στη Χίο αλλά και δράσεις όπως η μείωση της φορολογίας κατά 30% στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες και κατά 50% στους κατ’ επάγγελμα αγρότες που είναι μέλη της Ένωσης δείχνει πόσο η Κυβέρνηση στηρίζει αυτό το μοναδικό προϊόν.  Έχουμε κι άλλες εκκρεμότητες. Το θέμα του προϋπολογισμού ανά νομό δεν είναι ώριμο σήμερα αλλά πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που στην επόμενη περίοδο μπορούμε να δούμε. Ήδη έχω συζητήσει αυτό το θέμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργαντά. Εκκρεμεί το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης των προγραμμάτων νέων αγροτών. Ευελπιστώ ότι θα βρεθούν επιπλέον πόροι για να βοηθήσουμε τους νέους αγρότες και να ενταχθούν επιλαχόντες. Επίσης σας θυμίζω ότι εκκρεμεί το θέμα των αποζημιώσεων. Κι εκεί επίσης πιστεύω θα έχουμε γρήγορα εξέλιξη. Το βασικό μήνυμα: είμαστε κοντά στους μαστιχοπαραγωγούς, θα γίνουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να στηριχθούν τα σχέδια βελτίωσης.”

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης σχολίασε  και  το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ  και του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του νοσοκομείου Χίου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και η διοίκηση του νοσοκομείου έχει κάνει ενέργειες για να ανοίξουν θέσεις ιατρών ακτινολόγων ώστε να στελεχωθεί το ακτινολογικό τμήμα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.