Ν. Νύκτας «Ακόμη και το 1% της Τουρκικής τουριστικής αγοράς να κερδίσουμε επιτυχία είναι»

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού με τίτλο ««Restart Chios Turkey Travelling», που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στη Σμύρνη, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας. « Είχε πολύ κόσμο, ανταποκρίθηκαν τούρκοι πράκτορες, δημοσιογράφοι. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Ουσιαστικά επανασυστηθήκαμε στην Τουρκική αγορά μετά από δύο χρόνια αδράνειας λόγω κορωνοϊου», ανέφερε ο κ. Νύκτας στην εκπομπή «’Άσπρο –Μαύρο» του Γιάννη Μανωλάκης & της Γρηγορίας Μαχαλιά. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης μετέφερε και το ενδιαφέρον της Σάμου και της Λέσβου για αυτή τη δράση. « Η Λέσβος και η Σάμος βλέποντας πόσο αποδοτική ήταν αυτή η πρωτοβουλία, σχεδιάζουν και αυτοί ανάλογη. Είναι λογικό η Χίος να απευθύνεται πρώτα στη γειτονιά της και μετά αλλού. Πρόκειται για μια τουριστική αγορά 5-6εκ ανθρώπων. Και το 1% να ανταποκριθεί επιτυχία θα είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σύνδεση με τον Θεσσαλικό Κάμπο είναι σημαντική

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έθιξε με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος  Νύκτας . Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Άσπρο-Μαύρο» η σύνδεση αυτή θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα μετακινήσεων με την ηπειρωτική Ελλάδας. « Είναι ένα θέμα που απαιτεί τη στήριξη όλων μας. Θα εξυπηρετήσει τις μεταφορικές εταιρείες, θα εξυπηρετήσει τους φοιτητές, τον τουρισμό, τους στρατιωτικούς. Είμαστε σε επαφή και με την αντιπεριφέρεια της Μαννησίας, η οποία επίσης θεωρεί σημαντική αυτή τη σύνδεση. Μακάρι να εισακουστούμε και να γίνει η γραμμή», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος ο κ. Νύκτας αναφέρθηκε και στο θέμα του Ρουκετοπόλεμου, λέγοντας ότι είναι ένα σύνθετο ζήτημα, το οποίο όμως απαιτεί συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. « Γνωρίζω ότι φέτος θα γίνει  αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούν να για υπάρξει μια σωστή διοργάνωση του εθίμου. Με συνεργασία και σύνεση όλα γίνονται».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.