Ξεκίνησαν οι εξετάσεις για ανανέωση διπλώματος οδηγών άνω των 74 ετών

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Ιωάννη Ξενάκη, «σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 06 Μαΐου 2019 διενεργούνται εξετάσεις για ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για οδηγούς όλων των κατηγοριών ηλικίας άνω των 74 ετών.

Με την υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 3179-03/05/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου καταρτίσθηκε πίνακας από εννέα εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου και Σάμου για το μήνα Μάιο, για την εξυπηρέτηση και των συμπολιτών μας στη Χίο, αφού οι εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χίου έχουν παραιτηθεί.

Δυστυχώς, για την διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς νέων οδηγών δεν έχουν ακόμα επιλυθεί τα θέματα του ασφαλιστικού προϊόντος και του τεχνικού εξοπλισμού, όπως ο νέος νόμος ορίζει, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται εξετάσεις. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθεί λύση και σε αυτή την κατηγορία υποψηφίων οδηγών και θα διενεργηθούν εξετάσεις.

Επισημαίνεται και γίνεται σαφές ότι σε αυτή την περίπτωση των νέων οδηγών, αν δεν αναστείλουν τις παραιτήσεις τους οι εξεταστές της Χίου και βάσει της εγκυκλίου με αρίθμ. πρωτ. ΑΖ/17237/1870-22/04/2019 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εξεταστών από άλλες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά θα πρέπει οι υποψήφιοι οδηγοί να μετακινούνται προς αυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, της οποίας πολιτικά προΐσταμαι, κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μέσα στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης της.

Αποσυμφορούμε την κατάσταση για περίπου 350 συμπολίτες μας άνω των 74 ετών με την ανανέωση των διπλωμάτων τους, αλλά δεν μπορούμε να πράξουμε το ίδιο και για νέους οδηγούς, αν δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.

Λυπούμαστε πραγματικά γιατί επιβεβαιώνονται όσα είχαμε αναφέρει και ως προς το ανέφικτο εφαρμογής του νομοσχεδίου χωρίς προετοιμασία και ως προς την αναπλήρωση των εξεταστών της Χίου από το Υπουργείο, που εδώ και σχεδόν 3 μήνες έχουμε ζητήσει».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.