Ξεκινάει η επέκταση του διαδρόμου ελιγμών του Αεροδρομίου – Ενημέρωση τού κου Μηταράκη από την ανάδοχο Εταιρεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

 

 

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου έγινε ενημέρωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κου Νότη Μηταράκη από τους υπευθύνους της  αναδόχου Εταιρείας για την επέκταση του διαδρόμου ελιγμών του Αεροδρομίου τής Χίου .

Μετά από την ενημέρωση ο κος Μηταράκης έκανε την κάτωθι δήλωση:

” Τα μεγάλα έργα της Χίου, τα έργα τής γενιάς μας που εδώ και δεκαετίες συζητάμε, πλέον γίνονται πραγματικότητα. Ξεκινώντας από το νέο αεροδρόμιο της Χίου, η Κυβέρνηση μέσα σε δυόμιση χρόνια ολοκλήρωσε τις μελέτες, αντιμετώπισε όλα τα αδειοδοτικά ζητήματα που δημιουργούνται, βρήκε την απαραίτητη χρηματοδότηση, προκύρηξε το έργο, υπάρχει ανάδοχος και πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου ελιγμών του αεροδρομίου της Χίου. Χθες προκηρύχθηκε και το έργο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κτιρίου του αεροδρομίου. Και εκεί αντιμετωπίσαμε όλα τα μελετητικά θέματα, τις αδειοδοτήσεις, τις χρηματοδοτήσεις και θα ξεκινήσει και αυτό το έργο μέσα στο 2022. Όπως ξέρετε υπεγράφη στις 10 Φεβρουαρίου το πρωτόκολλο για να ξεκινήσει το έργο Φράγμα “Κόρης Γεφύρι”, το νέο Δικαστικό Μέγαρο ήδη υλοποιείται και μπαίνει άμεσα και ο τρίτος όροφος, η ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου ολοκληρώθηκε, το Τελωνείο της Χίου στο Λιμάνι χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Υπουργείο Μετανάστευσης και θα γίνει η προκήρυξή του μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Η Χίος αφήνει πίσω της την κρίση, ξεπερνάει την μιζέρια που τόσες δεκαετίες μάς βασανίζει και με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία σχεδιάζει ένα πιο λαμπρό μέλλον για τους Χιώτες που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να δουν την οικονομία να δημιουργεί τις θέσεις εργασίας που οφείλουμε στα παιδιά μας.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.