Ξεκινάει την Τετάρτη η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών – Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές και ποιες ειδικότητες [ΦΕΚ]

Την προσεχή Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ξεκινάει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που θα συνδράμουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη πίεση από τα περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, πρόκειται για ιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η επιστράτευση ισχύει από τις 8:00 π.μ. της 12ης Ιανουαρίου και για χρονικό διάστημα ενός μηνός και αφορά τις υπηρεσίες

  • μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και
  • μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Η έκδοση των “Φύλλων Επίταξης” θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Ο καθένας από τους ιατρούς θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

 

φεκ επιστράτευση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.