Ξεσηκωμός πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα

 

 

ΣΕΣΝΟΧ: ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/22 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30πμ

Ξεσηκωμός πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΣΕΣΝΟΧ καλώντας σε κινητοποίηση την Πέμπτη το πρωϊ στην πύλη του Νοσοκομείου, σημειώνοντας τα εξής στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Χίου είναι αποτέλεσμα, διαχρονικά της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που λογαριάζουν την υγεία όχι σαν δικαίωμα που προσφέρει το κράτος αλλά ως ακριβό εμπόρευμα που αγοράζεται και πουλιέται.  Αυτό το απέδειξαν στην πράξη για χρόνια, με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα…

Η ζωή του λαού, της λαϊκής οικογένειας, του κάθε Ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της Υγειονομικής περίθαλψης Κόστος.  Όλα τα υπολογίζουν στη λογική Κόστος-Όφελος, αδιαφορώντας για την Υγεία των πολιτών. Γι’ αυτό και επιχειρούν να “λύσουν” το πρόβλημα με δωρεές και ιδιωτικά ασθενοφόρα!

Τελευταίο θύμα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής ο εν ενεργεία πυροσβέστης που ξεψύχησε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκείνη την ώρα ήταν σε άλλο περιστατικό…!

Ποτέ δεν οργάνωσαν την Υπηρεσία ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.

Ποτέ δεν υπολόγισαν ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή!

Απαιτείται η στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στη πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη Νυχτερινή.

Να πάψει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους νησιώτες ως αναλώσιμους και τους  εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ως εργαζόμενους Β΄ κατηγορίας».

Παρέμβαση του Δημάρχου Χίου

Εκτός της ανακοίνωσης του ΣΕΣΝΟΧ , ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Υγείας, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να ενώσω τη φωνή μου ως Δήμαρχος Χίου με το αίτημα ολόκληρου του νησιού μας για την στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό για την επαρκή λειτουργία του. Το μείζον αυτό ζήτημα πολλάκις έχει επισημανθεί -σε όλους τους τόνους- από σύσσωμη την κοινωνία της Χίου, ενώ, δυστυχώς τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας το καθιστούν αδήριτη ανάγκη και προτεραιότητα.

Εκ μέρους ολόκληρου του νησιού, σας εκφράζω την απαίτησή μας, για άμεσες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί –χθες- αυτό το κατεπείγον πρόβλημα που μας ταλανίζει σοβαρά, παραμένοντας άλυτο».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εμπροϋπαλλήλων Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.