Ξηλώστε την πινακίδα γιατί θα κλάψουμε ανθρώπους!

Μια παροιμία λέει άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας!

Αυτό σήμερα αφορά εμένα που επί τόσο καιρό περπατώ βλέπω ακούω και οσφραίνομαι παρακολουθώ και γράφω. Σήμερα γράφω για την δική μου στραβομάρα που ένας γνωστός συμπολίτης μας με σταμάτησε στην παλιά επαγγελματική μου γειτονιά μπροστά στο Στέκι στην Ελευθερίου Βενιζέλου και επί λέξη μου λέει εσύ που τα βλέπεις όλα και τα γράφεις γιατί δεν λες και για την συγκεκριμένη απαγορευτική πινακίδα προς τα δεξιά που προχθές σταμάτησα απότομα και παρ’ ολίγον να γίνουμε φυσαρμόνικα με άλλα αυτοκίνητα που ερχόταν πίσω μου. Και αναλύω όπως φαίνεται στην φωτογραφία ή πινακίδα βρίσκεται στα φανάρια του Παρθένη πηγαίνοντας από την πόλη προς αεροδρόμιο μπροστά από τους πίνακες ηλεκτροφωτισμού και των φαναριών αλλά και τις κολώνες φωτισμού του δρόμου.

Κύριοι φωστήρες συγκοινωνιολόγοι καλά εγώ βέβαια περπατώ καθημερινά αλλά συνήθως έρχομαι από τον Παρθένη προς την πόλη, εσείς που κάνατε και δοκιμαστικά στα φανάρια δεν είδατε ότι αυτή η πινακίδα είναι παράνομη αφού όλοι οι δρόμοι από το Ελληνικό Κάστρο μέχρι και την λεωφόρο Παρθένη επιτρέπεται να στρέφουν όλα τα οχήματα δεξιά εκτός αν είστε Αριστερόστροφοι. Ξηλώστε την προτού κλάψουν Μανούλες και παιδιά. Άντε να δούμε τα περιβόητα έξυπνα φανάρια πότε επιτέλους θα ανάψουν; Βέβαια σήμερα είδα και μία ωραία εικόνα στην παραλία της Μπέλλα Βίστα και την αποθανάτισα επειδή ήταν χαρούμενη με χορούς και τραγούδια αλλά και με το κατούρημα στα φύκια της παραλίας από λαθρομετανάστες και αμέσως το μυαλό και το ερέθισμα με πήγαν πολύ πίσω την δεκαετία του 1980 στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην παλιά μου γειτονιά εκεί που μου άνοιξε τα μάτια ο συμπολίτης μας για την παράνομη πινακίδα .

Υπήρχαν τρεις επαγγελματίες πού κατουρούσαν μέσα σε πλαστικά μπουκάλια επειδή δεν είχαν τουαλέτα στα μαγαζιά τους και οι μεν δύο τα άδειαζαν στον αγωγό τών οβρύων ο άλλος καθημερινά πότιζε τα δενδράκια που ήταν στα πεζοδρόμια! Όποιος τον έβλεπε έλεγε να και ένας καλός δημότης πού ποτίζει τα καημένα τα δενδράκια. Το κακό βέβαια ήταν ότι μετά από λίγο χρονικό διάστημα ξεραίνονταν εκτός της βρωμιάς της Κατρουλήλας. Έχουν φύγει και οι τρεις από την ζωή οι δύο ήταν καλοκάγαθοι και μάλλον θα πήγαν στον Παράδεισο αλλά αυτός πού πότιζε τα δενδράκια δεν το νομίζω με την όλη συμπεριφορά του απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας ίσως τράβηξε για το υπερπέραν! Αυτά για την ιστορία! Πάντως οι λαθρομετανάστες και χόρευαν και τραγουδούσαν αλλά και μας κατουρούσαν!

 

Με πολύ γέλιο και χαρά παρά την διεθνή αναμπουμπούλα !

Χίος 30 Νοεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.