Ξυπνήστε επιτέλους άνθρωποι σ’όλη την Γη και φορέσετε μάσκα!

Κατά τας γραφάς ο Θεός είπε στον Αδάμ και την Εύα Αυξάνεστε και Πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην και εξουσιάζετε επί των Ιχθύων της θαλάσσης των πετεινών του ουρανού και επί παντός ζώου κινούμενου επί της γης!

Ακριβώς τα ίδια αναφέρονται και στον Νώε με την γυναίκα του τους τρεις γιούς του με τις γυναίκες τους και όλα τα ζευγάρια ζωντανών που μπήκαν μέσα στην κιβωτό!

Επίσης στο βιβλίο της Γένεσης περιγράφονται όσα γνωρίζουμε για τα Σόδομα και Γόμορρα και την καταστροφή από την οργή του Θεού λόγω ανηθικότητας των κατοίκων που όπως φαίνεται ήταν στο νότιο άκρο της Νεκράς Θάλασσα.

Επίσης υπάρχουν και οι δέκα πληγές του Φαραώ ή κατά άλλες γραφές επτά πληγές του Φαραώ περίπου πριν 3.500 χρόνια!

Και όλα τα παραπάνω είναι από τις γραφές της Παλαιάς Διαθήκης και της Γένεσης ή ακόμη από την μυθολογία και την ιστορία ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις ανάλογα με τον ποιόν Θεό πιστεύουν στην κάθε θρησκεία!

Δεν θα υπεισέλθω σε ανατομία και ανάλυση της κάθε θρησκείας και του πιστεύω του κάθε λαού.

Έχουμε επίσης τις θανατηφόρες επιδημίες που έπληξαν τον κόσμο και οι πιο χαρακτηριστικές είναι η Πανώλη γνωστή ως πανούκλα οξεία λοιμώδης νόσος……την Μαύρη Πανώλη ή μαύρος θάνατος που στοίχισε την ζωή πάνω από 100 εκατομμύρια και μείωσε τον πληθυσμό της γης 450 εκατομμύρια γύρω στο 1350 μ.χ.Η Ελονοσία είναι λοιμώδης ασθένεια κυρίως στις τροπικές περιοχές και εξαφανίστηκε το 50% του πληθυσμού της γης.

Η νόσος Έμπολα ή ως αιμορραγικός πυρετός Έμπολα που εμφανίζεται το 1976 και σε άλλα χρονικά διαστήματα και το ποσοστό θνησιμότητας από την νόσο αυτή ξεκινά από το 50% έως και το 90% των νοσούντων.

Η Χολέρα Οξεία λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από φαγητό ή νερό που και σήμερα ακόμη κάθε χρόνο υπάρχουν 1.5 έως 4 εκατομμύρια κρούσματα και πεθαίνουν από 25 έως 145.000 παγκοσμίως!

Η Φυματίωση που θέρισε εκατομμύρια ανθρώπων και είναι μεταδοτική αερομεταφερόμενη νόσος η οποία ήταν μία από τις 10 κορυφαίες αιτίες θανάτου παγκοσμίως το 2018.

Περίπου το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι μολυσμένο με το βακτήριο της φυματίωσης!

Και εδώ τουλάχιστον υπάρχει το εμβόλιο από την δεκαετία του 1960 και εντεύθεν, αλλά όπως ακριβώς φαίνεται δεν γίνεται παντού στην Γη για την μείωση του πληθυσμού!

Και φθάνουμε στην ΓΡΙΠΗ που είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας γιατί ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς με πανδημίες που μας έχει τρελάνει κυριολεκτικά και μας δείχνει την αξία της ζωής!

Υπάρχει από το 1878 και ο Κίτρινος Πυρετός του Μέμφις που χιλιάδες Κουβανοί εγκατέλειψαν την πατρίδα τους Η Νέα Ορλεάνη ήταν το πρώτο θύμα της επιδημίας του Κίτρινου πυρετού και μέσω του Μισισιπή εξαπλώνεται στο Μέμφις με 20.000 θανάτους!

Έχουμε τον καρκίνο σε πολλές μορφές που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ριζική θεραπεία για όλες τις μορφές και πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι σ’όλες τις χώρες του κόσμου.

Και φθάνουμε σήμερα στην περίπτωση της παγκόσμιας πανδημίας του Κορωνοϊού που οι θάνατοι κοντεύουν να φθάσουν το ένα εκατομμύριο!

Ακούμε συχνά πυκνά για τον Αρμαγεδδώνα που θα εμφανιστεί ή που πέρασε ή που περνάει ή που ποιός ξέρει γιατί λέγεται και αναφέρεται συνεχώς.

Και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται και έχω και στροβιλίζεται μέσα στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι γιατί;

Και λέω ένα Μεγάλο γιατί;

Εάν πράγματι υπάρχει η ανωτέρα δύναμη δημιουργίας αυτού του κόσμου και σύμπαντος, αφού έφτιαξε και είδε την νοοτροπία και την συμπεριφορά του πληθυσμού της γης και στην πραγματικότητα τουλάχιστον για τρεις φορές άλλαξε τον ρουν της ζωής του ανθρώπινου γένους με την έξοδο από τον παράδεισο του Αδάμ και της Εύας, με τον κατακλυσμό του Νώε και με το κάψιμο και τόν αφανισμό των Σόδομων και Γόμορρων γιατί δεν έβαλε μυαλό στο ανθρώπινο γένος και να παραδειγματιστεί από τα λάθη και την συμπεριφορά;

Γιατί λοιπόν αντί να βάλει μέτρο στις γεννήσεις των λαών ούτως ώστε να είναι δυνατή η σίτιση και η βρώση όλων των φυλών του κόσμου είπε ξανά αργότερα στον Νώε: Αυξάνεστε και Πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην και εξουσιάζετε επί των Ιχθύων και των άλλων ζωντανών οργανισμών στη Γη;

Ίσως οι ισχυροί του κόσμου δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι ο μεγάλος δημιουργός του σύμπαντος όποιος κι αν είναι και άφησε για τρίτη φορά ανεξέλεγκτο τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού της γης που τον εκμεταλλεύονται για τα μεγάλα συμφέροντα και κέρδη…. άρχισε σιγά σιγά και σταδιακά να λιγοστεύει τον πληθυσμό της γης για να μπορέσει να επιβιώσει η ανθρωπότητα!

Γι’ αυτό αναφέρω όλες τις πανδημίες που κατά καιρούς παρουσιάζονται ίσως για νουθεσία των πολιτών του κόσμου… αλλά όπως φαίνεται πέρα βρέχει και στ’ Αϊβαλί βροντά που λέει η παροιμία.

Ίσως ο Κορωνοϊός βάλει επιτέλους φραγμούς σε όλες τις αλλοπρόσαλλες ανηθικότητες και την τρέλα του παραλόγου που μαστίζει την ανθρώπινη φύση και κυρίως την νεολαία που έχει ξεσαλώσει με τον συνωστισμό με γλέντια, με ποτά και με ξενύχτια και αρνούνται να φορέσουν μάσκα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα κατεβαίνουν και σε πορείες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των επιστημόνων που συνιστούν να φορούμε την μάσκα για να μην εξαπλώνεται η πανδημία του Κορωνοϊού.

Εύχομαι να υπάρξουν καλύτερες μέρες με τον επερχόμενο εμβολιασμό κατά του Κορωνοϊού όπως έχει γίνει και για τις παλαιότερες πανδημίες και επιδημίες για ένα καλύτερο μέλλον χαρούμενο δημιουργικό με αγάπη και Αισιοδοξία!

Καλά Μυαλά στους υπεύθυνους αλλά και σ’αυτούς που αμφισβητούν την μετάδοση της πανδημίας του Κορωνοϊού!

Χίος, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.