ΟΑΕΔ: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για την δημιουργία επιχειρήσεων start-ups μέσω Google

Η ποιοτική κατάρτιση με αξιολόγηση και με πιστοποίηση, είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων, ώστε να μπορούν να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στο 1ο SkillUp Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα (SkillUp Forum Conference), το οποίο συνδιοργανώνει ο ΟΑΕΔ με το Envolve Entrepreneurship, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός προανήγγειλε σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα και την κυβέρνηση η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, παρουσίασε πρόγραμμα συνεργασίας του υπουργείου και του ΟΑΕΔ με την Google, το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση νέων ατόμων, ηλικίας έως 45 ετών, με χρηματοδότηση δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ προς τον καθένα, για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων start-ups, με την βοήθεια της Google. Υπολογίζεται ότι από τη δράση θα αφορά τέσσερεις χιλιάδες ωφελούμενους.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία.
Καλύπτονται θέματα όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google. Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Στόχος της δωδεκάμηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται περίπου σε 14.800 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ στο επόμενο διάστημα.

πηγή  ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.