ΟΕΒΕ Χίου: Ζητάμε άμεσες απαντήσεις και οριστικοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά με υπουργική απόφαση

Με επιστολή της η ΟΕΒΕ Χίου προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά για ακόμα μια φορά να σταματήσει οριστικά η ανά εξάμηνο βασανιστική παράταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στο Βόρειο Αιγαίο καθώς και το μηδενισμό του ΦΠΑ για τα νησιά Ηρωική νήσο Ψαρών και τις Οινούσσες που αυτή τη στιγμή ισχύει 24%. Αναλυτικά αναφέρει:
«Σε μια αργή και βασανιστική διαδικασία υποβάλλονται για ακόμη μια φορά οι νησιώτες αφού απομένουν 30 μόλις ημέρες για τη λήξη μιας εκ των πολλών εξάμηνων παρατάσεων διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.
Ωστόσο επικρατεί νεκρική σιγή από την Κυβέρνηση αφήνοντας τους κατοίκους να ζουν με την ανασφάλεια της αύξησης του κόστους διαβίωσης  εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά απαράδεκτες πολιτικές τακτικές!
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου δηλώνει την εναντίωση της σε τέτοιους είδους πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών!
Ζητάμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την μόνιμη κατοχύρωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, καθώς και του μηδενικού ΦΠΑ στα ηρωικά Ψαρά και τις Οινούσσες που ισχύει 24%!
Ζητάμε άμεσες απαντήσεις και οριστικοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά με υπουργική απόφαση!!».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.