«Οι άγγελοι της Σμύρνης» 16 Αυγούστου 2022, ώρα 21.00  στο Αμφιθέατρο Οινουσσών, Τραγούδι Ζωή Παπαδοπούλου Αφήγηση: Ηθοποιός  Χρύσα Παππά  

 

Η  συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου, η φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλτζόγλου (γνωστή ως Nelly’s) και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου συναντιούνται επί σκηνής με την σπουδαία ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου και πλέκουν μια μουσική παράσταση με κείμενα, προβολές και τραγούδια.

Οι τρεις σημαντικές κυράδες της Ρωμιοσύνης με την κοινή καταγωγή από το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας έγιναν οι Άγγελοι του πολιτισμού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Την Ζωή Παπαδοπούλου συνοδεύουν  τρεις  σπουδαίοι μουσικοί  στο  πιάνο, την  κιθάρα και το μπουζούκι σ ένα  ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, στο οποίο ζωντανεύουν εικόνες, μουσικές και συνήθειες από την αίγλη της Σμύρνης. Εικόνες από την καταστροφή, τη συνέχεια του ξεριζωμού, αλλά και τη ζωή μετά.

 

Μαζί τους στη θεατρική αφήγηση η καταξιωμένη ηθοποιός Χρύσα Παππά.

Ζωντανεύει ο πολιτισμός που δημιουργήθηκε και ακόμη συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο μέσα από επιλεγμένα τραγούδια που προσφέρουν την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε για να κοιτάξουμε το μέλλον («Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα», «Ηλιοβασιλέματα», «Αμάν Κατερίνα μου», «Δημητρούλα μου» κ.α.)

 

Ζωή Παπαδοπούλου: Τραγούδι

Χρύσα Παππά: Αφήγηση

Βαλάντης Καπουρελάκος: κιθάρα – τραγούδι

Πάνος Κοσμίδης: Πιάνο

Παύλος Μπερμπερίδης: Μπουζούκι

Νίκος Καραπιπέρης: Ηχοληψία

Ερμιόνη Μπερτάνη: Οργάνωση

Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.