Οι Αιγνουσιώτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία “Το νερό είναι στα χέρια μας”

Οι Οινούσσες, το νησί των καραβοκύρηδων αγκάλιασε από την πρώτη κιόλας στιγμή την πρωτοβουλία «Το Νερό Είναι Στα Χέρια Μας» και με μεγάλη προθυμία υποδέχθηκε το καλοκαίρι του 2021 την ομάδα του FINISH και του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) στο δεύτερο έτος της δράσης, μετά τον ακριτικό Άη Στράτη. Οι κάτοικοι των Οινουσσών ενημερώθηκαν για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, ενώ τα 450 νοικοκυριά και τουριστικά καταλύματα του οικισμού εξοπλίστηκαν με συσκευές εξοικονόμησης νερού, που συνοδεύτηκαν από πρακτικές συμβουλές για τη σωστή χρήση τους, καθώς και για απλές πρακτικές στο νοικοκυριό που πετυχαίνουν σημαντική εξοικονόμηση νερού.

Στόχος της πρωτοβουλίας, να εξοικονομηθούν 1.000.000 λίτρα νερό σε διάστημα ενός έτους. Με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Οινουσσών, μία σειρά από καλά οργανωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, συντέλεσαν στα θεαματικά αποτελέσματα εξοικονόμησης νερού, που προέκυψαν από τις μετρήσεις του 1ου εξαμήνου. Μέχρι στιγμής, έχουν εξοικονομηθεί 780.000 λίτρα νερό, αγγίζοντας το 78% του στόχου, ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό αποτέλεσμα που αποδεικνύει τον αντίκτυπο της δράσης.

Ο Δήμαρχος των Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ δήλωσε:

«Οι κάτοικοι των Οινουσσών, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό αγαθό είναι το νερό. Μέσω της πρωτοβουλίας «Το Νερό είναι στα Χέρια Μας», τα νοικοκυριά μας εξοπλίστηκαν με ειδικές συσκευές και ενημερώθηκαν για καθημερινές καλές πρακτικές, δίνοντας σημαντική ώθηση στις προσπάθειές μας για εξοικονόμηση του νερού. Η ενθαρρυντική εικόνα που δείχνουν οι μετρήσεις κατανάλωσης νερού του πρώτου εξαμήνου, μας δίνουν μεγάλη χαρά και περηφάνεια διότι είμαστε μέρος μία παγκόσμιας προσπάθειας για την εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου».

Ο Country Manager της Reckitt Βαγγέλης Παγώνης δήλωσε:

«Η παγκόσμια πρωτοβουλία «Το Νερό Είναι Στα Χέρια Μας» αποτελεί απόδειξη ότι οι μάρκες με μακρά ιστορία και καινοτομία όπως το FINISH, που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή εκατομμύρια ανθρώπων καθημερινά, μπορούν να βοηθούν το κοινωνικό σύνολο να πάει μπροστά. Το FINISH ξεκίνησε τη δράση του το 2020 από το νησί του Άη Στράτη, εξοικονομώντας 621.000 λίτρα νερό σε διάστημα ενός έτους. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο στόχος διπλασιάστηκε και ο επόμενος σταθμός, το νησί των Οινουσσών, αποδεικνύεται επάξιος συνεχιστής της προσπάθειας εξοικονόμησης νερού σε κοινότητες με περιορισμένους υδατικούς πόρους».

Ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Global Water Partnership – Mediterranean, Νίκος Σκόνδρας, δήλωσε: «Στη δεύτερη χρονιά της δράσης, «Το Νερό Είναι Στα Χέρια Μας» υιοθέτησε έναν πιο φιλόδοξο στόχο εξοικονόμησης νερού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των Οινουσσών να θωρακιστούν απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Τα θετικά αποτελέσματα της δράσης ως τώρα μας θυμίζουν πόσο σημαντική είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για να επιτύχουμε την ορθή διαχείριση του νερού».

Σε μία εποχή που η σωστή διαχείριση και εξοικονόμηση νερού καθίστανται αναγκαίες περισσότερο από ποτέ, το FINISH υπόσχεται να προστατεύσει το νερό και εμείς υποσχόμαστε να αλλάξουμε συνήθειες συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια. Ξεκινάμε από το σπίτι μας με κάτι μικρό, για να πετύχουμε κάτι μεγάλο για τον τόπο μας, για το περιβάλλον, για τα παιδιά μας, για το πιο πολύτιμο αγαθό: Το Νερό.

ΠΗΓΗ:https://news.b2green.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.