Οι αιρετοί στέλνουν τις ευχές τους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το δικό του μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Χίου κ. Ιωάννης Μαλαφής ως ένδειξη σεβασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέροντας τα κάτωθι:

“Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι, απλά, μια ακόμη γιορτή αλλά μια μέρα που ξεχωρίζει, γιατί έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους εμάς τα επιτεύγματα και τους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη αλλά συνάμα και την αδιάκοπη προσπάθειά τους για αλλαγή καθώς και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Η όγδοη Μάρτη αποτελεί ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αγώνες τριών αιώνων, χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων γυναικών, που με τις νίκες, τις ήττες, τους συμβιβασμούς, κατόρθωσαν να καλυτερέψουν σε σημαντικό βαθμό τη θέση των γυναικών, τουλάχιστον στις δυτικές κοινωνίες. Σήμερα η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους: σ’ αυτόν της
μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης, της φίλης, της νοικοκυράς και τους περατώνει άψογα στην καθημερινότητά της. Αυτό δε γίνεται πάντοτε αντιληπτό από την κοινωνία και θεωρείται δεδομένο, ωστόσο συμβαίνει γιατί αυτό επιτάσσει η ψυχή της και η δύναμή της, να βρίσκεται παντού πολλές φορές και σιωπηλά, χωρίς κρότο και θόρυβο.
Στις οκτώ του Μάρτη λοιπόν τιμούμε τη γυναίκα. Χρόνια πολλά στη γυναίκα! Στη γυναίκα που γιορτάζει 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο! Στη γυναίκα που χαμογελά, δακρύζει, γκρινιάζει, αγαπά, στηρίζει θυσιάζεται, ονειρεύεται, ερωτεύεται, επιθυμεί, υπομένει, επιμένει, ελπίζει και το μόνο που ζητά είναι σεβασμός, κατανόηση, αγάπη, συμπαράσταση όλον τον χρόνο! Στη γυναίκα που δε χρειάζεται γόβες για να ψηλώσει, αλλά χρησιμοποιεί το ανάστημά της! Στη γυναίκα που μπορεί να φοβάται αλλά δεν το βάζει κάτω, στο τέλος πολεμά και νικά! Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, να μη χάνετε, να μην χάνεται την αξιοπρέπειά σας και πάντα να χαμογελάτε!”

Παράλληλα, και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής απέστειλε ευχετήρια δήλωση για να τιμήσει τα σημερινά πρόσωπα της ημέρας:

Η Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε σαν σήμερα από το 1975,  προωθώντας την ισότητα των δυο φύλων. Παράλληλα όμως μας υπενθυμίζει ότι οι νομοθετικές διακρίσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς σε «βάρος» της γυναίκας πρέπει να εκλείψουν. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας  Ημέρας της Γυναίκας μας δίνει το έναυσμα να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο, αδιαμφησβήτητο, σημαντικό και καθοριστικό κοινωνικό ρόλο της γυναίκας, γιαγιάς – μάννας – συζύγου, αλλά και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, άνδρες και γυναίκες για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας. Ο καθένας μας λοιπόν ξεχωριστά, σεβόμενος την συνάδελφο, την κόρη, τη μάνα, την αδελφή, την φίλη, τη συνεργάτιδα, οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα την πολύτιμη προσφορά τους, αλλά και τους κόπους και επιτυχίες τους!! Ως Περιφερειακή αρχή εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες και στις Χιώτισσες Χρόνια Πολλά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.