Οι Αμερικανοί στέλνουν drone νότια της Χίου

 

 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να εκδώσουν ΝΟΤΑΜ με την οποία δεσμεύουν περιοχή νοτίως της Χίου για ασκήσεις με drone.

Σαφή απάντηση στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της τουρκικής ηγεσίας για την κυριαρχία και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου στέλνουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Ουάσινγκτον ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να εκδώσουν ΝΟΤΑΜ με την οποία δεσμεύουν περιοχή νοτίως της Χίου.

Η δέσμευση αφορά τη σημερινή ημέρα και τις ώρες από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ, στην οποία αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιεί ασκήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση γίνεται σε περιοχή που αμφισβητούν οι Τούρκοι, με την Ουάσιγκτον –η οποία αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της Ελλάδας στην περιοχή- να στέλνει το δικό της μήνυμα στη γειτονική χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι παραβιάσεις του ελληνικού FIR από τα τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζονται, με το ΓΕΕΘΑ να καταγράφει 43 παραβιάσεις και δύο αερομαχίες.

Πηγή: in.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.