“Οι αντιπολιτεύσεις με τις αποφάσεις τους “μπλοκάρουν” την εύρυθμη λειτουργία του δήμου”

Η υιοθέτηση της πρότασης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χάρη Μπουρνιά περί μεταφοράς ποσού 80.000€ (από τις 115000€) που προοριζόταν για τον αναπτυξιακό οργανισμό του δήμου, στη μελέτη του Κέντρου Ομηρικών Σπουδών, από τις αντιπολιτεύσεις, φαίνεται να δυναμίτισε για μία ακόμη φορά το κλίμα ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή “ΆΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ” ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γ. Μπελέγρης, η ψήφιση δύο προτάσεων από το δημοτικό συμβούλιο έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα του δήμου. ” Επειδή κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν δύο προτάσεις που αφορούσαν την πρώτη  τροποποίηση του προϋπολογισμού,  μία της δημοτικής αρχής και μία των αντιπολιτεύσεων, την απόφαση για τη νομιμότητα τους θα λάβει η αποκεντρωμένη διοίκηση, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί διάστημα δύο μηνών. Αυτό στην  πράξη σημαίνει ότι όλοι οι κωδικοί που περιείχε η τροποποίηση δεν μπορούν να πληρωθούν. Μεταξύ αυτών είναι η πληρωμή εργαζομένων με συμβάσεις covid και η ενίσχυση των σχολικών επιτροπών“, είπε ο κ. Μπελέγρης.

Ταυτόχρονα θέλοντας να δικαιολογήσει τα όσα ειπώθηκαν περί νομιμότητας της απόφασης της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη ψήφιση δύο προτάσεων για την τροποποίηση του προϋπολογισμού και ως εκ τούτου καθήλην αρμόδια για να απαντήσει είναι η αποκεντρωμένη διοίκηση. “Οι αντιπολιτεύσεις δεν κατανοούν ότι δημιουργείτε με αυτόν τον τρόπο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν τον Νοέμβριο με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών θα μείνουν απλήρωτοι καθότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο δεν είχε προβλέψει τη μισθοδοσία τους. Επίσης επειδή θα λάβουν με καθυστέρηση τα χρήματα τους και θα τα λάβουν αναδρομικά, κάποιοι αντιμετωπίζουν ζητήματα βιωσιμότητας αλλά και δέσμευσης των χρημάτων εξαιτίας κατασχεμένων λογαριασμών.  Όσον αφορά τις σχολικές επιτροπές αυτές δεν θα μπορούν να λάβουν χρήματα που έχουμε προβλέψει για μάσκες, αντισηπτικά και πετρέλαιο καθώς δεν θα μπορούμε να τα πληρώσουμε“, κατέληξε ο κ. Μπελέγρης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.