Οι εκλεγέντες της σύνθεσης της Περιφερειακής Αρχής

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ανακοίνωσε τις θέσεις ευθύνης για θητεία ενός έτους, από 1 Ιανουαρίου 2024 έως τέλος του χρόνου στις 31 Δεκεμβρίου (πλην του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου) των εκλεγέντων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές:

Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την περίοδο 30 μηνών, ορίστηκε ο Αστυρακάκης Κωνσταντίνος. Για την θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, θα αναλάβει ο Αρώνης Κωνσταντίνος, ενώ οι κάτωθι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες έχουν αναλάβει τους εξής τομείς:

 

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:

Αντωνέλη Αναστασία με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή Τομέα

Δήσσος Μιχαήλ – Άνθιμος με αρμοδιότητες τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Μέριμνα

Καλλίας Δημήτριος με αρμοδιότητες την Διοίκηση και τα Οικονομικά

Κυρατζής Ευστράτιος με αρμοδιότητες τον Προγραμματισμό και το ΕΣΠΑ

Χατζηκυριαζής Χρυσόστομος (Τόμμυς) με αρμοδιότητα τα Τεχνικά Έργα

 

Εντεταλμένος Σύμβουλος (έμμισθος):

Κουρσουμπάς Δημήτριος  με αρμοδιότητες την Μεταναστευτική Κρίση και τον Συντονισμό

Για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο κ. Βρουλής Παντελής διατηρεί με πρωτοκαθεδρία τη θέση του, ενώ τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες θα αποτελέσουν ο Μπουρνιάς Παντελής με αρμοδιότητες την Καινοτομία, την Βιομηχανία, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ παράλληλα ο Νύκτας Νικόλαος με αρμοδιότητα την Προώθηση Προϊόντων Β. Αιγαίου. Στους Εντεταλμένους Συμβούλους (άμισθος) δεν θα λείψει ο Αρβανίτης Γεώργιος με αρμοδιότητα τις Συγκοινωνιακές Διασυνδέσεις και την Ναυτιλία.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ορίζεται ο Μαυρατζώτης Ελισσαίος, ο Καλτάκης Ιωάννης με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, και η Ανδρεάδου Σουλτάνα (Άννη) με αρμοδιότητες την Παιδεία και την Δια Βίου Μάθηση ως Έμμισθη Εντεταλμένη Σύμβουλος. Τέλος, στην θέση των άμισθων, καλύπτουν τις θέσεις η Καλβίνου Δέσποινα με αρμοδιότητα τα Θέματα Δ. Σάμου και ο Μάρκου Νικόλαος με αρμοδιότητες το ΚΕΓΕ και το Επικούρειο Σάμου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.