Οι επαγγελματίες μουσικοί στηρίζουν τη δημοτική αρχή που «επιλέγει» τοπικά μουσικά σχήματα για τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις

 

Στηρίζουν την απόφαση της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιεί ντόπιους καλλιτέχνες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το σωματείο επαγγελματιών μουσικών Χίου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Με αφορμή δημοσίευμα σε γνωστή εφημερίδα της Χίου θέλουμε να εκφράσουμε σαν σωματείο των μουσικών Χίου την πλήρη αντίθεση μας στα γραφόμενα. Η συμμετοχή Χιωτών καλλιτεχνών σε εκδηλώσεις του Δήμου είναι υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής και αξίζουν συγχαρητήρια στην παρούσα αρχή που το έχει κάνει πράξη. Από το 2019 έχουν συμμετάσχει στα μουσικά πολιτιστικά δρώμενα του νησιού αμέτρητοι Χιώτες μουσικοί μέλη του σωματείου μας. Καταδικάζουμε τις εκφράσεις ΄΄πολιτιστική ένδεια΄΄ και ΄΄ξαναζεσταμένο φαγητό΄΄ καθώς το νησί μας διαθέτει ικανότατους και αξιοσέβαστους μουσικούς με πολλά χρόνια σπουδών και γνώσης καθώς και διδασκαλίας. Τιμούμε την παραδοσιακή μας μουσική και την πολιτιστική μας μουσική ταυτότητα. Επίσης να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση να μπορεί να κοπεί τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών στο οποίο υπάρχει 17% Φ.Π.Α και 20% φόρος μουσικών δηλαδή επιβάρυνση επί της αμοιβής των μουσικών 37%! Όσοι λησμονούν εποχές που γινόταν κατασπατάληση χρημάτων για να έρθουν στην Χίο ΄΄φίρμες΄΄ θα μας βρουν απέναντι καθώς πολλά από τα μέλη μας έχουν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού την μουσική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.