Οι εποχές αλλάζουν αλλά οι μορφές παραμένουν !

Το χιούμορ και το γέλιο την σημερινή εποχή με ανοιχτά όλα τα μέτωπα αναμπουμπούλας είτε είναι παγκόσμιας υγείας του ανθρώπινου γένους όπως ο Κορωνοϊός, είτε των γεωπολιτικών αναμετρήσεων στην σκακιέρα των πολιτικών αντιπαραθέσεων χρειάζεται και είναι επιβεβλημένο να παρέχεται δωρεάν απλόχερα και πλουσιοπάροχα !
Τυχαία ψάχνοντας βρήκα να έχω αποθηκευμένες φωτογραφίες και γελοιογραφίες καθώς και σκίτσα που ξυπνούν και προκαλούν τον γέλωτα και την κατάντια του ζωικού βασιλείου της γης !
Βρήκα μια με τρεις πιθήκους που με την στάση τους χαραχτηρίζουν την εποχή μας που προσπαθούν να μας επιβάλουν και να μας επιβληθούν!
Επειδή είμαι ανήσυχο πνεύμα και δεν πτοούμαι από τίποτα και μάλλον δεν κολλάω πουθενά σας παρουσιάζω την προσωπική μου άποψη και επεξήγηση των σκίτσων και φωτογραφιών !
Στους πιθήκους με τα χέρια στα μάτια τα αυτιά και στο στόμα τί θέλουν να μας προβάλουν ;
Εγώ λέω τα εξής ( Βλέπε- Άκου – Σιώπα ) ή Μήν βλέπεις,μην ακούς,μην μιλάς για να περνάς καλά κι ωραία τρα λα λα !
Υπάρχουν βέβαια και οι παλιές ωραίες φωτογραφίες της Χίου από δύο χαρακτηριστικές γραφικές προσωπικότητες που έχουν αφήσει εποχή και έχουν γίνει ξακουστοί σ’όλο τον κόσμο όπως το Στελλάκι η Σκούνα με την ατάκα” η Θάλασσα κι ο ουρανός έχουν το ίδιο χρώμα η Σκούνα και ο Λιβανός θα μπουν στο ίδιο χώμα ” και ο Γιάνναρος Παχλέπας ο μεθύστακας παλιατζής και πολύ καλός ψάλτης που όταν ήταν πολύ μεθυσμένος έβγαινε εκτός εαυτού και έβριζε τους πάντες και τα πάντα δίχως αιτία και αφορμή !
Και υπάρχει και μία αντίστοιχη φωτογραφία ο ένας να πίνει ναργιλέ σαν το Στελλάκι την Σκούνα με το χαζοχαρούμενο ύφος και γέλιο και ο άλλος με το τσιγάρο στο στόμα έτοιμος και οξύθυμος να βρίζει τους πάντες και τα πάντα και να πετάξει και το παπούτσι του αν χρειαστεί όπως ο Γιάνναρος Παχλέπας !
Παλιά μία διαφήμιση έλεγε βλέπε την ούγια και κόψε πανί !
Οι μέρες που πέρασαν και ειδικότερα μέσα στο κοινοβούλιο είδαμε και πήραμε μια γεύση από τα τραγελαφικά γεγονότα που ενώ οι ακροδεξιόστροφοι και οι ακροαριστερόστροφοι τόλμησαν και είπαν ΌΧΙ για τις συμφωνίες της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και Αιγύπτου με ότι επακόλουθο και πολιτικές συνέπειες θα έχουν στο μέλλον, ενώ οι δεκαέξι συνιστώσες με μεγάλη ανευθυνότητα έβγαλαν την ουρά έξω από τα σκέλια και φώναξαν ΠΑΡΏΝ κι αξούριστος που ας περιμένουμε αργότερα να δούμε το ξύρισμα που θα γίνει από τον Ελληνικό λαό !
Άλλα σχόλια δεν θα κάνω ούτε θα αναλύσω την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα γιατί όπως λέει η λαϊκή ρήση μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις ας δουλέψει η δική σας φαντασία για τις τρεις φωτογραφίες και σκίτσα και να βγάλει συμπεράσματα !
Καλό ξημέρωμα !
Χίος 30 Αυγούστου 2020 εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου βοήθεια μας !
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.