Οι Οινούσσες ο επόμενος σταθμός της δράσης “Το νερό είναι στα χέρια μας” (video)

«ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» είναι μια πρωτοβουλία του FINISH, σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης νερού́ σε ελληνικά νησιά́ και κοινότητες με περιορισμένους υδατικούς πόρους, ως μέτρο για την υδατική́ ασφάλεια και την προσαρμογή́ στην κλιματική́ αλλαγή́.

Μετά την επιτυχημένη αφετηρία της πρωτοβουλίας στον ακριτικό Άη Στράτη, το FINISH συνεχίζει για 2η χρονιά την αποστολή του με επόμενο προορισμό το νησί των Οινουσσών.

Η δράση στις Οινούσσες εξοπλίζει κάθε σπίτι και τουριστικό κατάλυμα με συσκευές εξοικονόμησης νερού́, υποστηρίζει έμπρακτα την ανακαίνιση του Οικοτροφείου εγκαθιστώντας σύγχρονες μπαταρίες εξοικονόμησης νερού, ενώ παράλληλα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους κάτοικους και τους επισκέπτες, ότι «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ».

Ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν έως και 1.000.000L νερού, σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προς όφελος της τοπικής κοινότητας.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.