Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου ετοιμάζουν πεζοπορία στο Φαράγγι Καμπιών και Αγρελωπό

Ο Σύλλογος Φίλων των Μονοπατιών της Χίου διοργανώνει την Κυριακή πεζοπορική διαδρομή στο φαράγγι των Καμπιών. Πρόκειται για δύσκολη διαδρομή μήκους περίπου 11 χλμ. με πάνω από 600μ. υψομετρική διαφορά και απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους που διαθέτουν αντοχή και κατάλληλο εξοπλισμό. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αφετηρία και τερματισμός της πεζοπορίας είναι τα Καμπιά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους της πεζοπορίας στη δράση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στην κυκλική διαδρομή “Φαράγγι Καμπιών και Αγρελωπό”. 

Πρόκειται για δύσκολη διαδρομή μήκους περίπου 11 χλμ. με πάνω από 600μ. υψομετρική διαφορά. 

Απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους που διαθέτουν αντοχή και κατάλληλο εξοπλισμό.

Αφετηρία και τερματισμός της πεζοπορίας είναι τα Καμπιά. 

Στην αρχή θα κατηφορίσουμε στο γνωστό μονοπάτι που κινείται αριστερά και δεξιά του Καμπούσικου Ποταμού (που αυτή την εποχή έχει πολύ νερό) και οδηγεί στην παραλία των Καμπιών. Στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε για 4 χλμ. περίπου σε δρόμο μέχρι το Αγρελωπό. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι το μονοπάτι του παπά – Βαρθολομαίου που κατηφορίζει αρχικά στην κοιλάδα των αηδονιών, αλλά στην συνέχεια ανηφορίζει απότομα για 1.200μ. μέχρι τα Καμπιά. 

Διάρκεια: 4,5 – 5 ώρες

Κατά την επιστροφή για την πόλη της Χίου θα γίνει στάση 2 ωρών στην Λαγκάδα για φαγητό ή καφέ.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο. 

Αναχώρηση: από το Δημαρχείο Χίου στις 08.30 π.μ..

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π) 

και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-21.00 στο 6978124812 (κα. Λιάνα Βαφειάδου Παπανικολάου) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019

Κόστος συμμετοχής (έξοδα μετακίνησης): 10 ευρώ το άτομο – 7 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου».».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.