Οκτώ οι αγνοούμενοι μετανάστες στη Μύκονο , μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά

Συνεχίζεται η επιχείρηση ανεύρεσης αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο μήκους 14 μέτρων , το οποίο έμεινε ακυβέρνητο δυόμισι ναυτικά μίλια νότια του νησιού Ρήνεια, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Μύκονο και 1,8 ναυτικά μίλια νότια της Δήλου. Το έργο των λιμενικών αρχών είναι δύσκολο αφού οι  108 διασωθέντες μετανάστες δεν δίνουν ακόμα ακριβή εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων. Οι ιαρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τέσσερις  ανθρώπους όμως οι αρχές δεν αποκλείουν ο αριθμός τους να φτάσει τους 8. Σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες ανάμεσα στοές αγνοούμενους έχουμε τρία παιδιά ηλικίας τριών  οκτώ και δεκαπέντε ετών . Όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν  ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των διασωθέντων.  Η διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια δύο διερμηνέων. Οι αρχές μέσω έρευνας προσπαθούν να εντοπίσουν τους διακινητές οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι δύο ή τρεις.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Στην έρευνα συμμετέχουν πλωτά του λιμενικού και αναμένεται να φθάσει κλιμάκιο των υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού. Από τους 108 διασωθέντες 24 είναι οι γυναίκες ,  21 παιδιά και 63 άνδρες ενώ τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Μυκόνου. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την ύπαρξη του ιστιοπλοϊκού στο οποίο λόγω μηχανικής βλάβης έπλεε ακυβέρνητο , ενώ είχε αρχίσει και η εισροή υδάτων. Είχε αποπλεύσει απ’ τα τουρκικά παράλια , πιθανά από την περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Σίγιατζικ και είχε χαράξει πορεία προς Ιταλία.

Οι μετανάστες ψάχνουν τις σακούλες με τα ρούχα που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι της Μυκόνου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.