Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τη επισκευή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψαρών

 

Την ολοκλήρωση των μελετών για την επισκευή και συντήρηση του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψαρών γνωστοποίησε μέσω από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook  ο δήμαρχος Ψαρών Κων/νος Βρατσάνος.

Σε αυτήν αναφέρει:

« Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών για την επισκευή και συντήρηση του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαρών. Οι μελέτες (τοπογραφική και φωτογραμμετρική αποτύπωση, γεωτεχνική, στατική, αρχιτεκτονική, συντήρησης/μουσειολογική των κειμηλίων) προϋπολογισμού 80.000,00 €, εντάχθηκαν με ενέργειες του δήμου μας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και φορέας υλοποίησης της δράσης, με αυτεπιστασία, ήταν η ΕΦΑ Χίου. Επόμενο βήμα είναι η λήψη των σχετικών εγκρίσεων των μελετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ και το ΚΑΣ. Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Χίου, για την αναζήτηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού για τον τόπο μας έργου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την προϊσταμένη κα. Όλγα Βάσση καθώς και τα άξια στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου για την οργάνωση, διαχείριση και ολοκλήρωση των μελετών του έργου, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο δήμος μας προσβλέπει στη συνέχιση της στενής και αγαστής συνεργασίας με την ΕΦΑ Χίου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και των μνημείων του νησιού μας», καταλήγει η ανάρτηση του δημάρχου Ψαρών.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.