Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της πολιτιστικής εκπομπής «Το Αλάτι της Γης».

 

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου, ο Λάμπρος Λιάβας και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Το Αλάτι της Γης», φιλοξενήθηκαν για γυρίσματα στη Χίο, λίγους μήνες μετά την πρώτη τους επίσκεψη στο νησί. Τα γυρίσματα τα οποία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν στις Οινούσσες, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη  στο Βροντάδο και στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Χαράλαμπου Βαρβασίου. Το «Αλάτι της Γης» αφιέρωσε δύο εκπομπές στη Χίο και στις Οινούσσες, μάλιστα με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στη Χίο «Το Αλάτι της Γης» συμπλήρωσε 150 επετειακές εκπομπές.

Μέσα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της εκπομπής, γίνονται ευρύτερα γνωστά τα παραδοσιακά μουσικά ακούσματα, οι χοροί, τα τραγούδια, η τοπική γαστρονομία και οι τοπικοί δεξιοτέχνες μουσικών οργάνων.

Η εκπομπή αποτελεί καρπό της πολύχρονης μελέτης, έρευνας και εμπειρίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Eθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, διευθυντή του τομέα Eθνικομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος ευχαρίστησε τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα και τους συνεργάτες του για την παρουσία τους στη Χίο και υπογράμμισε ότι «στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου είναι η καταγραφή, η γνώση και η προβολή του πολιτιστικού στοιχείου της μουσικής του νησιού μας γι’ αυτό μέσα από δράσεις οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε τη μουσική παράδοση στις νεότερες γενιές.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.