Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο υποστήριξης φροντιστών ατόμων με Alzheimer – Άνοια στη Χίο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που αφορούσε την εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με άνοια-AlzHeimer, που οργάνωσε ο Παγχιακός σύλλογος Α. με Α. σε συνεργασία με την Εταιρεία AlzHeimer Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/6/2019 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου και το παρακολούθησαν περισσότερα από 80 άτομα, τα οποία είτε ως επαγγελματίες, είτε ως μέλη οικογένειας που φροντίζουν τον άνθρωπό τους που πάσχει από άνοια.

Ο ομιλητής κ. Κωστής Προύσκας ψυχολόγος & Δρ γεροντολογίας με απλά και κατανοητά λόγια, με παραδείγματα, μας μετάφερε στον κόσμο των ατόμων με άνοια, μας εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την πραγματικότητα και μας δίδαξε τρόπους συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των δυσκολιών που η καθημερινότητα μαζί τους δημιουργεί. Η συμμετοχή των ακροατών ήταν από αρχή μέχρι το τέλος του σεμιναρίου ήταν μεγάλη και οι παρεμβάσεις πολλές, πράγμα το οποίο κράτησε το ενδιαφέρον των μετεχόντων σε υψηλό επίπεδο.

Πιστεύουμε ότι δράσεις σαν και αυτή πρέπει να οργανώνονται πιο συχνά, όχι μόνο από ιδιωτικούς φορείς, όπως ο σύλλογός μας, αλλά και από δημόσιους, δεδομένου ότι στην ακριτική περιοχή που ζούμε δεν είναι εξασφαλισμένη η παρουσία των ειδικών επιστημόνων, για την υποστήριξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που η σύγχρονη κοινωνία βιώνει.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την συνεργασία με την εταιρεία και ελπίζουμε να καταφέρουμε  να οργανώσουμε και άλλα σεμινάρια

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Προύσκα, την Εταιρεία AlzHeimer Αθηνών, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου για τη φιλοξενία και όλους όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.