«Ολύμπιες» προσπάθειες αλλά και επιτυχίες των Αθλητών Υγείας Χίου, Chiosrunning

Ο OLYMPUS MYTHICAL TRAIL, αποτελεί μια αγωνιστική δοκιμασία ορεινής υπεραντοχής, 110 χιλιομέτρων, (ίσως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα στο είδος του!), που έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά υποστηριζόμενης προσπάθειας.

Στον  αγώνα πήραν μέρος από την Χίο οι αθλητές του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου  «Chiosrunning», Βενέτος Μάρκος, 83ος  στην γενική κατάταξη και 5ος στην  ηλικιακή, με επίδοση   33 ώρες 55 λεπτά και  54 δευτερόλεπτα και Φραγκάκης Δημήτρης 84ος στην γενική κατάταξη και 6ος στην  ηλικιακή, με επίδοση   33 ώρες 59 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα.

Ο Όλυμπος και τα μονοπάτια του, αποτελούν ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά πεδία, για αρκετούς λόγους, όπως η μορφολογία και το υψόμετρο αλλά και ο σχεδιασμός της διαδρομής, που παρουσιάζει δυσκολίες μέχρι και το τέλος της, όπως βέβαια και η εκκίνηση μέσα στη νύχτα. Η λογική του ΟΜΤ βασίζεται στην καθαρή αγωνιστική προσπάθεια, όπως αυτή εννοείται στα πλαίσια του αγωνιστικού ορεινού τρεξίματος. Ο αγώνας έχει σκληρά χαρακτηριστικά: μεγάλη ανάβαση συνολικά, μεγάλο ποσοστό μονοπατιών, μεγάλο μέσο υψόμετρο, σκληρό τερέν, παρατεταμένη έκθεση των αθλητών σε αλπικό περιβάλλον και υψόμετρο, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, μεγάλη διάρκεια κίνησης σε συνθήκες σκότους, ανομοιογενώς κατανεμημένες ανηφόρες στη διαδρομή. Η υποστήριξη των αθλητών του αγώνα είναι πυκνή, προκειμένου να αξιοποιήσουν οι αθλητές κάθε απόθεμα δύναμης στην προσπάθεια της ολοκλήρωσης ή και στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής επίδοσης. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός κορυφαίου αγώνα ultra trail αναφοράς, με ψηλό επίπεδο δυσκολίας και με έντονο τον ορειβατικό χαρακτήρα, αντάξιο για ένα βουνό-σύμβολο για την παγκόσμια κοινότητα.

Στον  Όλυμπο  διακρίθηκαν και δύο άλλοι Χιώτες αθλητές, αυτή την φορά στον «Μαραθώνιο του Ολύμπου» (Olympus Marathon) που είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, η διαδρομή του οποίου ακολουθεί την « ιερή» πορεία της αρχαιότητας.

Πρόκειται για τον Ζούντα Ιωάννη  με επίδοση 08:04:10 ,  117η θέση γενικής / 51η θέση ηλικιακής  στην διαδρομή των 44 χιλιομέτρων και την Σαραντή Ανθίππη  με επίδοση 18:35:32 , 4η θέση γενικής /3η θέση ηλικιακής στην διαδρομή των 71 χιλιομέτρων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.