Ουκρανία: Μακελειό με πέντε στρατιώτες νεκρούς από πυρά συναδέλφου τους

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ουκρανικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη στρατιώτη, ο οποίος πυροβόλησε κατά συναδέλφων του σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους τόσους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Ντνίπρο, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με τον στρατιώτη της Εθνικής Φρουράς να ανοίγει πυρ κατά συναδέλφων του μέσα σε χώρο εργοστασίου.

«Μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ εναντίον των φρουρών του εργοστασίου, κατόπιν δραπέτευσε με το όπλο του», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως «πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν».

Ο δράστης, γεννημένος το 2001, είχε πάει να παραλάβει το όπλο του πριν αναλάβει βάρδια στη φρουρά.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην πόλη για να εντοπιστεί.

Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, ο Νικολάι Μπαλάν, μετέβη επιτόπου, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», σημείωσε.

Τα βίαια επεισόδια, κάποια με τη χρήση όπλων, σε στρατιωτικές μονάδες κρατών της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ είναι συχνά, και αποδίδονται συνήθως σε καψόνια κατά τη «μύηση» των νεοσύλλεκτων, ειδικά στη Ρωσία. Η κατάσταση πάντως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη μύηση νεοσύλλεκτων αποδίδονται επίσης, πέρα από τις ανθρωποκτονίες, αρκετές αυτοκτονίες.

Πηγή: efsyn.gr

 


 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.