«Ουσιαστική επιλογή αλλαγής για τον τόπο» είναι η «Συμμαχία Αξιών» κατά τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο

 

Την παρουσίαση του συνδυασμού του πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο». Ο επικεφαλής της  «Συμμαχίας Αξιών», στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην φωτιά των Διευχών, επισημαίνοντας ότι απαιτείται εγρήγορση και συστηματική δουλειά. «Θα ήθελα πριν ξεκινήσω να αναφερθώ στην πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στα Διευχά. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, παρά τις συνθήκες κλιματικής αλλαγής, είδαμε να ανοίγονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αντιπυρικές ζώνες, εθελοντές και πυροσβέστες να ξεπερνούν τον εαυτό τους και ο προληπτικός σχεδιασμός, παρά τους πόρους που αφιερώνει ο Δήμος, να μην λειτουργεί. Ευτυχώς χτες ήμασταν τυχεροί. Απαιτείται εγρήγορση και συστηματική δουλειά στην πρόληψη. Ο κόσμος έχει αλλάξει, οι λύσεις και οι επιλογές δεν μπορεί να είναι αυτές που υπήρχαν προ εικοσαετίας».

Ο κ. Τριαντάφυλλος επισήμανε ότι ενώ ο κόσμος  προχωρά και η χώρα μας αναπτύσσεται, η Χίος έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, με αποτέλεσμα να μην έχει δυνατή φωνή, και να χάνει συνεχώς ευκαιρίες.

«Αυτό έχει επιπτώσεις στη ζωή όλων μας. Αν μη τι άλλο διανύουμε μια περίοδο που δεν μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι η πόλη, οι γειτονιές και τα χωριά μας είναι στα καλύτερά τους ενώ οι πολίτες στην καθημερινότητά τους στερούνται ποιοτικών παροχών από τον Δήμο Χίου. Οι χρηματοδοτήσεις και τα έργα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Οι πόροι κερδίζονται με δουλειά και συστηματική διεκδίκηση. Αλλιώς θα τους πάρουν άλλοι, ανταγωνιστές, δήμοι που προγραμματίζουν, προτεραιοποιούν, ωριμάζουν και εν τέλει υλοποιούν», ανέφερε.

Παράλληλα ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» τόνισε ότι ο δήμος είναι στον αυτόματο και υπάρχει καθεστώς αδιαφάνειας, πελατοκρατείας και ρεβανσισμού. «Δυστυχώς ανακοινώσεις των εργαζομένων, όπως αυτήν που διαβάσαμε  προ ημερών θυμίζουν άλλες εποχές», είπε χαρακτηριστικά.

Υπερκομματική-ανεξάρτητη προσπάθεια

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου τόνισε ότι ο  συνδυασμός του είναι υπερκομματικός και ανεξάρτητος και όλοι όσοι συμμετέχουν μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες , αξίες και αρχές.

«Όλοι εμείς ζητούμε την εμπιστοσύνη της καθεμιάς και του καθενός από εσάς, προκειμένου να κάνουμε πράξη τα αυτονόητα που έγιναν ζητούμενα αλλά και όλα εκείνα που τις επόμενες ημέρες θα εκθέσουμε αναλυτικά στον δημόσιο διάλογο. Για όλους εμάς ζητούμενο είναι να κριθούμε με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα φέρουμε στο τέλος της επόμενης δημοτικής θητείας που λήγει στο τέλος του 2029», είπε προσθέτοντας «Με ποιον Δήμαρχο και ποια δημοτική ομάδα μπορεί η Χίος να φτάσει στο 2029, ανταποκρινόμενη αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις; Ποιος Δήμαρχος αξίζει στο νησί του Κοραή και του Ψυχάρη; Ποιος μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα της καθημερινότητας του εργαζόμενου και του επαγγελματία; Ποιος ζει και εργάζεται ανάμεσα σας και έχει τους ίδιους προβληματισμούς με όλους εσάς;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε και στην περίοδο της βουλευτικής του θητείας. «Με γνωρίζετε. Με τιμήσατε στην πιο δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, όταν το 2012, σε ηλικία 33 ετών με εκλέξατε να σας εκπροσωπώ στην Βουλή των Ελλήνων και έφτασα τη Χίο σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, επιδιώκοντας να σας τιμήσω για την εμπιστοσύνη σας».

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» δεν παρέλειψε να επισημάνει την παρουσία του στην επέλαση των Ματ. «Όταν το νησί μας δοκιμάστηκε σκληρά από την επέλαση των ΜΑΤ, προσωπικά δεν δείλιασα, δεν δίστασα δεν κρύφτηκα. Ήμασταν όλοι παρόντες, στην πρώτη γραμμή, συνεργαστήκαμε με όλες τις δυνάμεις του τόπου και στο τέλος νικήσαμε. Και προφανώς θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί! Όταν το 2019 με τάξατε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου, τίμησα μέχρι και το τελευταίο λεπτό την εντολή σας, παραμένοντας και δίνοντας μάχες για το καλό του τόπου μας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Σήμερα σας ζητώ να εμπιστευτείτε αυτήν την ομάδα και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία δημιουργίας, μια πορεία αναγέννησης του τόπου, μια πορεία από την οποία δεν περισσεύει κανείς».

Πρόγραμμα πέντε κύκλων

Το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Αξιών» χωρίζεται σε πέντε κύκλους. Τον κύκλο της πόλης όπου η ποιότητα ζωής μπορεί να αναβαθμιστεί  με παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο , τη δημιουργία Τεχόπολης στα Ταμπάκικα και την ανάδειξη του Κάστρου και του Κάμπου με υπογειοποιήσεις καλωδίων και δικτύων, προκειμένου να αποδοθεί χώρος στον πεζό και στο ποδήλατο αναδεικνύοντας στολίδια του νησιού.

Ο δεύτερος κύκλος είναι τα χωριά που βιώνουν ερημοποίηση και η πρόταση του Κ. Τριαντάφυλλου κάνει λόγο για σύγχρονα χωριά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό , ο τέταρτος έχει να κάνει με τον ψηφιακό δήμο, την άρδευση και το δίκτυ προστασίας των πολιτών. Και ο τελευταίος κύκλος αναφέρεται στην εξωστρέφεια

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τριαντάφυλλος επισήμανε ότι ο συνδυασμός του είναι η ουσιαστική επιλογή αλλαγής για τον τόπο για να γίνει η Χίος ξανά πρωταγωνίστρια.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.