ΟΧΙ» στον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Λιζ Τρας (βίντεο)

 

Αρνητική ήταν η απάντηση της Λιζ Τρας στο ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αιφνιδιάζοντας την ελληνική πλευρά.

Οι «Times» του Λονδίνου μιλούν ήδη για ψυχρολουσία της πιθανής συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, μετά από την σχετική δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ίδια εφημερίδα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης (4/10), η βρετανίδα πρωθυπουργός έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο δίκτυο GB News, στην οποία εκτός της βαριάς πολιτικής ατζέντας της έγινε και η επίμαχη ερώτηση:

«Πρέπει να επιστραφούν τα Γλυπτά στην Ελλάδα; Συμφωνείται με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν που είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα deal;».

Η Λιζ Τρας αιφνιδιάστηκε. Το μόνο που ψέλλισε ήταν ένα «α», απαντώντας λακωνικά: «Δεν το υποστηρίζω». Βέβαια η απάντηση για τα τυριά φάνηκε να την παιδεύει περισσότερο…

Η συζήτηση αυτή γίνεται στο 4′.25 του βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Ο Όσμπορν κατέληξε ότι «οι λογικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να κανονίσουν κάτι που να αξιοποιεί στο έπακρο τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά αν οποιαδήποτε πλευρά πει ότι δεν υπάρχει καμία προσφορά, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.