Οχτώ Τούρκοι ξεκίνησαν για τη Γαλλία και βρέθηκαν στην Κρήτη – Ανάμεσά τους και στρατιωτικοί

Στο μικρό λιμανάκι του Τσούτσουρα, νότια του Ηρακλείου, κατάπλευσε το μεσημέρι της Κυριακής, ένα μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 8 άνδρες από την Τουρκία, αναμεσά τους και στρατιωτικοί, σύμφωνα με δήλωση δική τους.

Το σκάφος είχε προορισμό τη Γαλλία, αλλά πλέοντας νότια του νησιού συνάντησε άσχημες καιρικές συνθήκες. Κοντά στον Αθερινόλακο Λασιθίου υπέστη ζημιά η οποία επιδιορθώθηκε, ενώ κοντά στον Τσούτσουρο έσπασε το ιστίο, με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια και ένα αλιευτικό σκάφος να τους ρυμουλκήσει στον παραθαλάσσιο οικισμό του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, άνδρες του οποίου πήγαν στον Τσούτσουρο, όπου έθεσαν υπό κράτηση του 8 Τούρκους υπηκόους και ξεκίνησε η σύνταξη της δικογραφίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να ζητήσουν πλέον πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Παράλληλα ενημερώθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ οι 8 μαζί με τη δικογραφία θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

πηγή  ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.