Ο Βιασμός της Δημοκρατίας γεννάει ΧΟΥΝΤΑ και Δικτάτορες! Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής

 

Ξημερώνει 19 Απριλίου 2022 ακριβώς 55 χρόνια από το μεγάλο μου στραπατσάρισμα στις 19/4/67 στην Νέα Μονή με αυτοκινητιστικό γκρεμοτσάκισμα και ευτυχώς η Παναγία έβαλε το χέρι της και δεν κτύπησα την πόρτα του Αγίου Πέτρου ιστορία καταγεγραμμένη και σε βιβλία και σε πολλά άρθρα μου..αλλά είναι συνδεδεμένη με πολλά πολιτικό στρατιωτικά γεγονότα!
Και επειδή σε δύο μέρες οι Κασσάνδρες θα γράφουν πολλά ψέματα και ασυναρτησίες το πώς και το γιατί φθάσαμε στην Δικτατορία δηλ. την ΧΟΥΝΤΑ της 21ης Απριλίου 1967 και επειδή η ζωή μου από γεννήσεως μου είναι συνυφασμένη με πολλά γεγονότα και καταστάσεις που τα έχω ζήσει και βιώσει θα καταγράψω διαχρονική εξέλιξη της πολιτικής ζωής της Ελλάδας μας από το 1922 και εντεύθεν από τον Εθνικό διχασμό που τον πλήρωσε ακριβά η πατρίδα μας αλλά και οι Αξιωματικοί του στρατού που κάθε φορά που άλλαζε η Κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διώξει τους προσκείμενους Αξιωματικούς της αντίπαλης παράταξης.
Είχαν φτάσει στο σημείο Αξιωματικοί να γράφουν στις πόρτες των σπιτιών αντίπαλων Αξιωματικών “προδότης” και γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους μέχρι την δικτατορία ΜΕΤΑΞΑ το 1936 είχαμε καμιά δεκαπενταριά κινήματα, άλλα από βασιλικούς…άλλα από βενιζελικούς και πολλά ακόμη μέχρι το περίφημο το 1925 που έκανε ο Πάγκαλος και έστειλε εξορία δεξιούς, αριστερούς και βενιζελικούς και κατάργησε την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τότε δύο Αξιωματικοί που είχαν κάνει καταχρήσεις εκτελέστηκαν.
Από τότε επιβλήθηκε και η μακριά ΦΟΥΣΤΑ και υπάρχει και το τραγούδι που λέει ” την εποχή του Πάγκαλου πούταν μακριές οι φούστες κλπ”.
Για πρώτη φορά όπως γράφει ο Κώστας Τζίμας σε άρθρο του, έγινε κάποια σοβαρή ενέργεια ώστε να σταματήσει ο αλληλοφαγωμός των Αξιωματικών από τον Ι.Ράλλη τον κατοχικό Πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε χάρη σε όλους τους Αξιωματικούς που είχαν πάρει μέρος στο αποτυχημένο βενιζελικό κίνημα του 1935 και τους επανέφερε στις τάξεις του στρατού και “μάλιστα έντεχνα αποκρύπτεται ” και ένας από αυτούς ήταν ο μετέπειτα αρχηγός του ΕΛΑΣ ο Στ. Σαράφης.
Ο Ιωάννης Ράλλης ανέλαβε Πρωθυπουργός στην κατοχή μετά από πολλές πιέσεις πρώην Πρωθυπουργών που διέφυγαν στο Κάιρο όπως Γ.Παπανδρέου, Τσουδερού κλπ και ο λόγος ήταν για να μήν μείνει κενό έδαφος μετά την αποχώρηση των Γερμανών να καταλάβουν την εξουσία οι κομουνιστές και γιαυτό ακριβώς τον λόγο τα κουμμούνια ανεβάζουν και κατεβάζουν δοσίλογο και προδότη τον Ι.Ράλλη.
Ο Ράλλης έκανε μεγάλη προσπάθεια να πετύχει συμφιλίωση αλλά ακυρώθηκε από τον εμφύλιο γιατί υπήρχε μεγάλο μίσος και μάλιστα λίγο πριν τον εμφύλιο δημιουργήθηκε από Αξιωματικούς ο ( ΙΔΕΑ) Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών.
Την οργάνωση αυτή την κατήγγειλε από το βήμα της βουλής ο Μητσοτάκης χωρίς να τον ακούει κανένας.
Μετά την λήξη του εμφύλιου το 1949 και με διαδοχικές κυβερνητικές συνθέσεις τον 1952 επί Κυβερνήσεως Πλαστήρα με αντιπρόεδρο τον Γ.Παπανδρέου η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1952 ο Ελληνικός Συναγερμός του Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου θα θριαμβεύσει με 240 έδρες και μία από αυτές ήταν και του Γ Παπανδρέου που μετά την κατακραυγή των κομμουνιστών έγινε ανεξάρτητος. Ήταν η εποχή που είπε το αμίμητο τι Πλαστήρας τι Παπάγος…αυτός ο καιροσκόπος ήθελε να βγει βουλευτής.
Οι κομμουνιστές επαναστάτησαν και καθημερινά έξω από το σπίτι του στο Καστρί του φώναζαν “Παπανδρέου είσαι Παπατζής”.
Με την Κυβέρνηση Αλέξανδρου Παπάγου και με Υπουργό Ανασυγκρότησης τον Κωνσταντίνο Καραμανλή άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου ΜΑΡΣΑΛ που δημιούργησε την νέα Ελλάδα.
Μετά τον θάνατο από ασθένεια του Αλέξανδρου Παπάγου ο βασιλιάς Παύλος έδωσε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον πλέον άξιο και δραστήριο Υπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος στις επόμενες εκλογές ίδρυσε την ΕΡΕ και θριάμβεψε το 1958 και μάλιστα τότε ήρθε δεύτερο κόμμα η ΕΔΑ και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και ήρθαν τα πάνω κάτω και θορυβήθηκαν όλοι από το παλάτι, οι Αμερικανοί μέχρι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα ξεφουσκώσει την αριστερά.
“Φαρμακώθηκε” ο Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του των Φιλελευθέρων που ήρθε τρίτο.
Τρομοκρατήθηκαν τα Ανάκτορα γιατί οι κομμουνιστές έτρεφαν μεγάλο μίσος σε ότι ήταν βασιλικό ιδίως η Βασιλική Χωροφυλακή που όποιος έπεφτε στα χέρια των κομμουνιστών σφαζόταν σαν κριάρι χωρίς καμία ανάκριση.
Τότε το παλάτι ανέθεσε στον δικό του άνθρωπο τον Χαράλαμπο Ποταμιάνο Πτέραρχο της Βασιλικής Αεροπορίας που ήταν υπασπιστής του Παύλου να εφαρμόσει ένα σχέδιο που υπήρχε βάσει του οποίου θα ανέκοπτε την πορεία της ΕΔΑ, έστω και δια της βίας μόνο στο στρατό.
Ήταν το περίφημο ” Σχέδιο Περικλής ” που προέβλεπε ισχυρές πιέσεις και απειλές στους αριστερούς Αξιωματικούς και οπλίτες, ώστε να μην στηρίξουν την ΕΔΑ στις εκλογές του 1961.
Το σχέδιο Περικλής έφτασε στα αυτιά τόσο του Καραμανλή όσο και του Γ Παπανδρέου ο οποίος έτριβε τα χέρια του από χαρά και υπολόγισε ότι έφ όσον οι στρατιωτικοί δεν θα ψηφίσουν την ΕΔΑ επόμενο ήταν να ψηφίσουν την Ε.Κ.
Ο Καραμανλής που πληροφορήθηκε αυτό το σχέδιο της ανωμαλίας του παλατιού έκανε μια αριστοτεχνική κίνηση και πρότεινε στο παλάτι για υπηρεσιακό Πρωθυπουργό εκλογών 1961 τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο με αδιαμφισβήτητο κύρος και έχαιρε εκτιμήσεως απ’ όλους.
Ήταν ο μόνος που το παλάτι δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση αλλά η μέρα αυτή αποτελεί την κόντρα Παλατιού με τον Καραμανλή.
Ο Καραμανλής είχε μιλήσει εμπιστευτικά στον Τσακαλώτο για το σχέδιο “Περικλής ” και του είχε δώσει εντολή να το ματαιώσει πάση θυσία.
Ο Τσακαλώτος μόλις πήρε την εντολή του βασιλιά ήθελε να τοποθετήσει Υπουργό Άμυνας άνθρωπο της εμπιστοσύνης του, αλλά ο βασιλιάς διαφώνησε και άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.
Παραιτήθηκε ο Τσακαλώτος και ο βασιλιάς έβαλε στην θέση του τον βαδιλόφρονα Κ.Νόβα με Υπουργό Άμυνας τον Ποταμιάνο, τον εμπνευστή του σχεδίου Περικλής.
Τότε άρχισαν να διαμαρτύρονται όλοι πλην του Γ Παπανδρέου ο οποίος πίστευε ότι ο στρατός θα ψηφίσει την ΕΚ αλλά οι κάλπες άλλα έδειξαν.
Η ΕΡΕ απέσπασε 50.81% των ψήφων και η Ένωση Κέντρου το 33.66 %.
Να θυμηθούμε ότι το 1959 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε φέρει από την Αμερική τον Ανδρέα Παπανδρέου ως σύμβολο της Τράπεζας της Ελλάδος κατόπιν παράκλησης του πατέρα του Γ Παπανδρέου και μάλιστα υπήρχε συμφωνία με τον Καραμανλή ο γέρος να προσχωρούσε στην ΕΡΕ για να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον κομμουνισμό.
Την περίοδο εκείνη η Κυβέρνηση έτρεχε με πορεία ανάπτυξης 6% έως 7% και ήταν Τρίτη στον κόσμο μετά την Αμερική και την Ιαπωνία.
Όταν έμαθαν τα άλλα κόμματα την συμμετοχή του Γ Παπανδρέου στην ΕΡΕ και είχαν στα σκαριά την δημιουργία της Ε.Κ που ήταν ιδέα του Σοφοκλή Βενιζέλου αμέσως κάλεσαν τον γέρο να τον κάνουν συνιδρυτή και αρχηγό της Ε.Κ και είπε τότε ο Ηλίας Τσιριμώκος το εξής:
“Γνωρίζαμε ότι ήτο ο Μέγας διδάσκαλος της ασυνέπειας εις τον πολιτικόν κόσμον, αλλά δεν εδιστάσαμεν να του ζητήσουμεν να αναλάβει την αρχηγίαν του κόμματος. Τον προσλάβαμεν, όχι ως δημοκράτη, αλλά δια να τον αποσπάσουμεν από την ΕΡΕ, τον καλύτερον διαθέσιμον… δικηγόρον της, με αντάλλαγμα την Πρωθυπουργίαν.
Δεν σκεφτήκαμεν όμως ότι έχει και…υιόν”!
Η Ένωση Κέντρου απαρτίζεται από οκτώ μικρά κόμματα μαζί με τον Ανδρέα εννέα όπως έλεγε ο Μητσοτάκης οτι προέκυψε ως αερόλιθος.
Είχε απ όλα ο μπαξές και του βουνού και του Μεταξά και του Γ.Γρίβα.
Το 1963 άρχισαν τα παρατράγουδα μεταξύ του Παλατιού με τον Καραμανλή για την αύξηση της Βασιλικής χορηγίας και το κερασάκι της τούρτας ηταν το ταξίδι της Φρειδερίκης στο Λονδίνο όπου την προπηλάκισαν κουμμούνια υπο την αρχηγίαν της Μπέτυ Αμπατιέλου γυναίκας του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Αμπατιέλου, εν συνεχεία συνέτεινε και η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από παρακρατική οργάνωση και είπε τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το” επιτέλους ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο”;
Τότε φάνηκε ολοκάθαρα το ρόλο του γέρου Γ Παπανδρέου που κατηγόρησε ευθέως τον Καραμανλή για την δολοφονία και η κατάσταση ξέφυγε τόσο…που ο Καραμανλής γιά το καλό του τόπου μας αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι και άφησε την ηγεσία της ΕΡΕ σε τριμελή επιτροπή με πρόεδρο τον Παναγιώτη Κανελόπουλο. Αυτό ήταν τεράστιο λάθος γιατί ο Κανελόπουλος μπορεί να ήταν λόγιος, φιλόσοφος, ιστορικός και ακαδημαϊκός αλλά δεν έκανε για αρχηγός!
Ίσως εάν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε διορίσει αρχηγό τον Αβέρωφ ή άλλο ικανό στην ηγεσία της ΕΡΕ δεν θα φτάναμε στην ΧΟΥΝΤΑ.
Στις εκλογές του 1964 μετά από πρόταση του Μητσοτάκη στον Γ Παπανδρέου κατέβηκε στην Πάτρα ο Ανδρέας υποψήφιος βουλευτής όπου και εξελέγη, αλλά μετά την εκλογή έγινε άλλος Ανδρέας μεταλλάχθηκε σε μία νύχτα και έγινε ο Μακιαβέλης ” τι κάνει η π………. η εξουσία “!
Ήθελε αμέσως να κληρονομήσει την αρχηγίαν από τον πατέρα του ,απαίτησε το Υπουργείο προεδρίας που υπαγόταν η ΚΥΠ και άρχισε να παραμερίζει όλους τους μνηστήρες για την ηγεσία του κόμματος αλλά τα βρήκε μπαστούνια με τον ψηλό που ήταν υπουργός οικονομικών και του απαίτησε να εγκρίνει ένα μεγάλο ποσόν για κάποιο έργο της Πάτρας που θα ανέθετε στον μηχανικό σύζυγο της φιλενάδας του της Πέπη που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ερωτικό δεσμό!
Άλλωστε γνωστόν τοις πάσι ότι όλοι οι Πρωθυπουργοί Παπανδρέου έχουν από διπλούς γάμους συν τα εξαφτέρυγα.
Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε και από τότε ξεκίνησαν τα Όργανα ενώ πρίν λίγα χρόνια έλεγε ο Ανδρέας ότι ο Ψηλός Κρητήκαρος μπαίνει στην Βουλή και γεμίζει και ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο καλύτερος διάδοχος για τον Γ Παπανδρέου.
Και φθάνουμε στο 1965 μετά τις εκλογές με την Ένωση Κέντρου στο 54% και τα παρατράγουδα.
Μήνες πριν την αποστασία και τα Ιουλιανά ο Ανδρέας Παπανδρέου ακολουθούμενος από καμιά σαρανταριά βουλευτές και στελέχη της ΕΚ άνοιξε δικά του γραφεία στην οδό Σουηδίας.
Μεταξύ των στελεχών ήταν ο Πεπονής, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.
Είχε εν τω μεταξύ ιδρυθεί και η άλλη παραστρατιωτική οργάνωση “ΑΣΠΙΔΑ” που τελικά βρήκαν πολιτική προστασία όπως και ο ΙΔΕΑ από τον ίδιο πολιτικό πρόσωπο τον Ανδρέα για να δημιουργήσει αναμπουμπούλα!
Βέβαια και οι δύο οργανώσεις πήγαν στην δικαιοσύνη και στρατιωτική και πολιτική!
Περί τα μέσα Μαΐου 1965 ο Γ Παπανδρέου ζήτησε από τον βασιλιά Κωνσταντίνο να αναλάβει ο ίδιος και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γιατί δεν ήθελε τον Πέτρο Γαρουφαλλιά που ήταν έμπιστος του παλατιού, αλλά βάσει του Συντάγματος του 1952 τον υπουργό Άμυνας τον ορίζει ο Βασιλιάς.
Ήθελε με το έτσι θέλω να γίνει ο Καίσαρας της Ελλάδας και όταν ο βασιλιάς αρνήθηκε να του δώσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τότε ο γέρος παραιτήθηκε ως Πρωθυπουργός όχι ως Κυβέρνηση και έτσι ο Βασιλιάς ξεκίνησε την διαδικασία της αντικατάστασης του Πρωθυπουργού μέσα από την παράταξη του!
Σε μία ύστατη προσπάθεια ο βασιλιάς είπε στον γέρο αφού επιμένεις θα σου δώσω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ θα φύγει από την Στρατιωτική δικαιοσύνη και θα πάει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και εκεί έγινε το μάλε βράσε και παραιτήθηκε ο γέρος!
Έτσι ο Βασιλιάς κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Αθανασιάδη Νόβα και του έδωσε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης !
Σχηματίστηκε Κυβέρνηση αλλά δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης!
Εν τω μεταξύ έφτασαν τα νέα στο ” Σιδηρούν Παραπέτασμα ” όπου ήταν εξόριστο το ΚΚΕ και λάτρης της ανωμαλίας έδωσε εντολή να συμμετέχει η αριστερά στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε με τον ανένδοτο αγώνα η οικογένεια Παπανδρέου με τον σύνδεσμο που είχαν μεταξύ ΕΔΑ και ΚΚΕ τον Α. Μπριλάκη.
Μέσα στην Βουλή παίζουν καρεκλοπόδαρα και τα κάνουν γυαλιά καρφιά με φωνές και αλλαλαγμούς με προτροπή του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν άφηναν να διαβάσουν τις προγραμματικές δηλώσεις και της πρώτης Κυβέρνησης Αποστασίας του Αθανασιάδη Νόβα ούτε την δεύτερη του Ηλία Τσιριμώκου πού ανήκε στην αριστερή παράταξη και δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.
Τότε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος επέμεινε στην λύση του Στέφανου Στεφανόπουλου πού ήταν λύση του Σπύρου Μαρκεζίνη με αντιπρόεδρους τους Νόβα και Τσιριμώκο .
Στην Κυβέρνηση τελικά συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που η Φρειδερίκη είχε πει για την Μαρίκα Μητσοτάκη …τι του βρήκε αυτή η όμορφη γυναίκα…αυτού του μαγκλαρά Κομμουνιστή και τον παντρεύτηκε!
Βέβαια για να μπορέσει αυτή η Κυβέρνηση του Στέφανου Στεφανόπουλου έχουν γίνει και έχουν ειπωθεί πολλά και διάφορα κακόβουλα σχόλια ίσως υπάρχει και αλήθεια για χρυσές λίρες κλπ γιατί τελευταίος υπουργός έγινε ο Χιώτης Σιδερής Μαυριδόγλου Ναυτιλίας, έχω γράψει πολλές φορές σχετικά γεγονότα μόνο που όλα τα γνωρίζω δια ζώσης και από πρώτο χέρι διότι έτυχαν γεγονότα που βρέθηκα στο κέντρο της υπόθεσης μέχρι νοσηλείας του υπουργού και με τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στεφανόπουλο στο δωμάτιο Νο 2 της Κλινικής Αυγουστή το φθινόπωρο του 1966!
Η Κυβέρνηση Στεφανόπουλου πήγε πολύ καλά με το ΑΕΠ να αυξηθεί στο 7,6% και την Βιομηχανική παραγωγή να αυξηθεί κατά 13,7% και μεγάλη εισροή ξένων επενδύσεων και αυτό οφείλεται στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Το κακό ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 1966 με το ναυάγιο στην Φαλκονέρα με το ΗΡΆΚΛΕΙΟ και τους νεκρούς και αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να παραιτηθεί να αναλάβει υπηρεσιακή και να προκηρυχθούν εκλογές για 28 Μαΐου 1967 αλλά τους πρόλαβε η 21η Απριλίου 1967 με τους Συνταγματάρχες που την έφεραν πισώπλατα στους στρατηγούς και τους πήραν την εξουσία.
Δυστυχώς περάσαμε εφτά χρόνια στο γύψο και δεν βάλαμε μυαλό όλοι ανεξεραίτως πολίτες και πολιτικάντηδες που τις τελευταίες μέρες τους είδαμε στο συνέδριο τους σε μεγάλο μαλλιοκουβάριασμα χωρίς ίχνος ντροπής να βιάζουν την Δημοκρατία και τους θεσμούς!
Όταν βιάζεται η Δημοκρατία γεννιέται ΧΟΥΝΤΑ και Δικτάτορες αυτό να βάλουμε στο μυαλό μας.
Καλημέρα Φιλαράκια μου Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης….Καλό Πάσχα με υγεία και Χαρά!
Χίος, 19 Απριλίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.