Ο Δήμαρχος Χίου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δικτύου Προέδρων Κοινοτήτων Χίου

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε σήμερα το πρωί (17/3) με εκπροσώπους του Δικτύου Προέδρων Κοινοτήτων Χίου. Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν οι προτάσεις του δικτύου για την αλλαγή βασικών άρθρων επί του νομοσχεδίου που αφορά στις αρμοδιότητες των αιρετών μελών των τοπικών κοινοτήτων με συνακόλουθη την ενίσχυση του ρόλου τους και την απελευθέρωσή τους από αγκυλώσεις και περιορισμούς του ισχύοντος νόμου.

Ο Δήμαρχος με δεδομένη την ξεκάθαρη θέση του για την ύπαρξη ισχυρής αναλογικής εκπροσώπησης ως προς τη λειτουργία και τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφώνησε με τις θέσεις του Δικτύου εκτιμώντας ότι ο ισχύων νόμος αναφανδόν έχει τρωτά σημεία που πρέπει να θεραπευθούν. Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι είναι απαραίτητη η ισχυρή αναλογική για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ακολούθως η ουσιαστική και δυναμική παρουσία των τοπικών κοινοτήτων θα μπορούσε να προσφέρει θετικά αποτελέσματα και δημοκρατικότερη συμμετοχή στα κοινά.

Τέλος, επισημάνθηκε ακόμη μία φορά η άριστη επικοινωνία και συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.