Ο Δήμος Χίου για την κατασκευή εργοστασίου καύσης ελαίων

Μετά από τη λαϊκή συνέλευση της 17/3/2019 και δεδομένου ότι προέκυψαν ερωτηματικά για το αν ο Δήμος είχε ενημερωθεί και γιατί δεν αντέδρασε σχετικά με την επένδυση της εταιρείας «ΑΙΓΑΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α. ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» στην περιοχή Καρυδά της Λαγκάδας,  θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Λαγκάδας ήταν ενημερωμένο για το θέμα από τον Απρίλιο του 2017, αλλά ποτέ δεν εξέφρασε την οποιαδήποτε άποψη ή αντίρρηση.

Αναλυτικά, παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα:

α) Ο Δήμος Χίου δεν περιλαμβάνεται στους φορείς που απαιτείται η γνώμη τους, προκειμένου να προχωρήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση, τόσο για τη συγκεκριμένη, όσο και για πολλές άλλες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, ενημερώνεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης και αν έχει κάποιους λόγους, τότε διατυπώνει τις απόψεις του.

β) Για τη συγκεκριμένη επένδυση, ο Δήμος ενημερώθηκε με έγγραφο της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, στις 24/4/2017.

γ) Πάγια τακτική του Δήμου αποτελεί η αποστολή του εγγράφου της Περιφέρειας σε όλους τους δυνητικά ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να διατυπώσουν γνώμες, επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις για την επένδυση.

δ) Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, το έγγραφο της Περιφέρειας διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 24/4/2017, επομένως ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου είχε επίσημα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη επένδυση.

ε) Καμιά απάντηση ή αντίδραση δεν προέκυψε από το Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας, που θα ενεργοποιούσε άμεσα τα αρμόδια όργανα του Δήμου να συζητήσουν το θέμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.