Ο Δήμος Χίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Τιμάμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την υφιστάμενη υγειονομική κρίση ο Δήμος Χίου προέβη στη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) με στόχο την ενημέρωση για το ευαίσθητο θέμα της κακοποίησης των γυναικών.

Με γνώμονα την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών λειτουργεί στην Ελλάδα το δίκτυο των 61 δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το οποίο αποτελείται από τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τους Ξενώνες Φιλοξενίας και την Τηλεφωνική Γραμμή 15900.

Ειδικότερα στο νησί μας λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Χίου, που παρέχει τις υπηρεσίες του από το 2014. Στελεχώνεται από  Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Νομικό και Κοινωνιολόγο-Σύμβουλο Υποδοχής. Απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες οι οποίες έχουν δεχθεί κακοποίηση (οποιασδήποτε  μορφής), σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μονογονεικές οικογένειες, άνεργες, προσφύγισσες, μετανάστριες, ΑΜΕΑ κλπ) και σε πολίτες και φορείς για την παροχή πληροφόρησης. Παρέχει Ψυχολογική Στήριξη, Κοινωνική Στήριξη, Νομική Συμβουλευτική, Εργασιακή Στήριξη και πραγματοποιεί παραπομπές σε ξενώνες φιλοξενίας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν και διέπονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Τηλέφωνα Συμβουλευτικού Κέντρου: 2271350040, 2271350025, 2271350007, 2271350075.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.