«Χίος Για Όλους» «Είμαστε μια παράταξη ανεξάρτητη και δημοκρατική απέναντι σε παραγοντισμούς και δουλείες»

 

 

Στην κατάμεστη από υποψηφίους και υποστηρικτές αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, παρουσιάστηκε τα πρωί της Δευτέρας, ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «Χίος Για Όλους» του υποψήφιου Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφή.

Η Χίος πήγε βήματα πίσω την τελευταία 4ετια

Ο κ. Μαλαφής επισήμανε ότι το νησί την τελευταία τετραετία κινείται χωρίς κανέναν σχεδιασμό ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την αδιαφάνεια  και την πολιτική της παρούσας δημοτικής αρχής «Την τελευταία 4ετία είδαμε τη Χίο χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό να πηγαίνει βήματα πίσω και για αυτό αποφασίσαμε να βγούμε εμείς μπροστά και οφείλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της αδιαφάνειας, της κακοδιαχείρισης και της στασιμότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η δική του παράταξη βρίσκεται στην κατεύθυνση της κοινής λογικής. « Μακριά από τις πολιτικές του χθες, η δική μας παράταξη βρίσκεται στην κατεύθυνση της κοινής λογικής, μιλάμε με θετική ενέργεια και αυτός είναι ο λόγος που ήρθαν κοντά μας νέα παιδιά γεμάτα αγάπη για τον τόπο μας και με όρεξη για δουλειά. Είμαστε μία παράταξη ανεξάρτητη και δημοκρατική, απέναντι σε παραγοντισμούς και δουλείες».

Βασικές προτεραιότητες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου ανέλυσε και τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, λέγοντας χαρακτηριστικά «Με την εκλογή μας δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε πρώτα, όλα όσα κανείς δεν τόλμησε να θέσει προτεραιότητα».

 

Άξονες

Ο χωροταξικός σχεδιασμός

Το νερό

Η εγκατάλειψη των χωριών μας και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού μας και των μοναδικών προϊόντων μας

Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, της Ομηρικής του κληρονομιάς  των θρησκευτικών μας μνημείων και των αγίων μας.

Η στήριξη προς τους ομογενείς μας

Βασική αρχή της ΝΔ είναι η μη ανάμειξη στην αυτοδιοίκηση

Ο κ. Μαλαφής απαντώντας στην ερώτηση τι θα πράξει στην περίπτωση που η ΝΔ δώσει χρίσμα στον Σταμάτη Κάρμαντζη, απάντησε ότι ο ίδιος ουδέποτε δέχθηκε χρίσματα , πάντοτε ήταν ανεξάρτητος και ο πάντοτε επιζητά τη στήριξη της κοινωνίας και όχι των κομμάτων « Βασική αρχή της Νδ είναι η μη ανάμειξη της στην αυτοδιοίκηση. Αυτή την αρχή εγώ κρατώ».

Ταυτόχρονα  ξεκαθάρισε ότι είναι ανοικτός στις συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, δίχως όμως να επεκτείνεται περισσότερο.

Μοντέλο  διοίκησης τριών δήμων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου εξήγησε και τον τρόπο διοίκησης που θα ακολουθήσει στην περίπτωση εκλογής του. « Θα θέσω ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της διάσπασης της Χίου σε τρεις δήμους και αν δεν γίνει δεκτό θα διοικήσω το νησί σαν να ήταν  διαιρεμένο σε τρεις δήμους

Σέβομαι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δομή

Ο κ. Μαλαφής κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα της δημιουργίας νέας δομής και ποια είναι η θέση του συνδυασμού του. « Σέβομαι απολύτως την απόφαση του ΔΣ  ενώ προτείνω να ακολουθήσουμε το μοντέλο που έχουν υιοθετήσει άλλες χώρες όπως η Αγγλία και να φιλοξενούμε τους νεοεισερχόμενους μετανάστες σε πλοία και όχι σε δομές.  Η ΒΙΑΛ έπρεπε να είχε κλείσει χθες», είπε χαρακτηριστικά.

 

Το διακύβευμα των εκλογών

Κλείνοντας οκ. Μαλαφής υπογράμμισε ότι «Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι ένα, αν το νησί μας θα πάει μπροστά και θα διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει ή θα συνεχίσει την ασταθή πορεία του προς ένα αβέβαιο μέλλον.

   

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.