Ο εκκλησιαστικός αφορισμός* και ο πέλεκυς της αγάπης του πρώην Καλαβρύτων

Του Κ. Α. Ναυπλιώτη

Με αφορμή τον αφορισμό τής υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Κεραμέως καθώς και του πρωθυπουργού και του κ. Χαρδαλιά από τον πρώην “άγιο” Καλαβρύτων, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω, έστω και αν “ο πέλεκυς της αγάπης” βρεθεί επί της κεφαλής μου!

Θα σας ενημερώσω αντιγράφοντας από το σχετικό κείμενο τού σκότους και του μίσους που επινοήθηκαν κάποιοι αρχιτέκτονες της κόλασης και της υποκρισίας.
Ακούστε λοιπόν τις λέξεις και φανταστείτε τον άνθρωπο που δεν μετανοεί ή δεν υπακούει στα…αγαπητικά κελεύσματα της εκκλησίας και των εκπροσώπων της.

Να είσαι αφωρισμένος, κατηραμένος, και μετά θάνατον άλυτος.
Αι πέτραι και ο σίδηρος να λυθούν, συ δε μηδαμώς. Να σχισθή η γη και να σε καταπίη ως τον Δαθάν και τον Αβειρών. Να τρέμης επί της γης ως ο Κάϊν, και να αποκτήσεις την λέπραν τού Γιεζή, και την αγχόνην τού Ιούδα. Περιπλέον να έχης τας αράς των 318 θεοφόρων πατέρων.

Μάλιστα! Τις κατάρες των θεοφόρων πατέρων!! (όπως τον “άγιο” Καλαβρύτων) που είναι γεμάτοι χολή, πίσσα, οργή και ανάθεμα, βρυγμός και τριγμός των οδόντων.
Ωστόσο δεν μπορεί κανείς παρά να αναφωνήσει: Ουέ υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

* Τα μαύρα γράμματα δικά μου. Το κείμενο του αφορισμού γράφτηκε το 1799 από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’.
Θεωρώ γνωστό , πως αν και τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν τον αφόρισε ο αρχιεπίσκοπος Αχρυσόστομος, παρ’ όλα αυτά έκαμε κάτι  ανάλογο. Τον αναθεμάτισε(!) με τον γνωστό τρόπο τού λιθοβολισμού, δηλ. οι ακραιφνείς χριστιανοί -όπως μου είπαν άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα – έριχναν πέτρες πίσω τους φωνάζοντας “ανάθεμα στον Βενιζέλο”!
Πρόσθεσαν δε, πως οι πέτρες αυτές χρησιμοποιήθηκαν στο χτίσιμο του ναού τού αγίου Ελευθερίου Αχαρνών!

 


 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.