Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  των εργαστηριακών ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, σε απόλυτη ταύτιση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο καταδικάζει την απαξιωτική συμπεριφορά  της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς και θεωρεί αδικαιολόγητες και προκλητικές τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει ανακοινώσει ο Φορέας για την Πέμπτη 23-2-2023 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Με το clawbαck και το rebαte στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που οφείλει να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων και των παρόχων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί πληρώνονται κατά μέσο όρο μόλις το 40 % των μηνιαίων υποβολών τους.

Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί παρά το γεγονός ότι επί πολλά έτη στηρίζουν το σύστημα υγείας, αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν οικονομικά και οδηγούνται στο κλείσιμο των ιατρείων τους εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής και των επιλογών του ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  των εργαστηριακών ιατρών που εύλογα διαμαρτύρονται και ζητά να καταργηθεί το άδικο μέτρο του clawback και του rebate και να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.

Θα συμμετάσχει επίσης με αντιπροσωπεία στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών συναδέλφων στην Αθήνα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.