Ο κ. Μάριος Καλέας νέος Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου 

 

Ο κ. Μάριος Καλέας, μέχρι πρότινος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νήσων Αιγαίου, αναλαμβάνει Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.  

Ο κ. Μάρκος Καραβίας, ο νυν Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου που ασκεί τα καθήκοντά του από τον Απρίλιο του 2018, με τη λήξη της τριετούς θητείας του, αναλαμβάνει καθήκοντα Συμβούλου του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την διαπραγμάτευση του Νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ. 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στη θέση του Διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου – ενώ προβλέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης μετακλητού υπαλλήλου – επιλέγεται στέλεχος από την δημόσια διοίκηση. 

 

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα 

Ο Μάριος Καλέας εργάζεται στην Υπηρεσία Ασύλου από το 2013. Είναι υπάλληλος βαθμού Α΄, πτυχιούχος των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στους κλάδους των κοινωνικών επιστημών και εκπαίδευσης. Απέκτησε μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στην κοινωνική πολιτική από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εν συνεχεία πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Sunderland στον τομέα της διαχείρισης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Αφού εργάστηκε ως κοινωνιολόγος σε ειδικά σχολεία της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το 2013 εργάζεται ως τακτικό προσωπικό στην Υπηρεσία Ασύλου. Τον Αύγουστο του 2016 κλήθηκε ως Προϊστάμενος του ΠΓΑ Λέσβου να διαχειριστεί τις αυξημένες ροές στη Λέσβο στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης. Από τις 8/1/2021 προΐσταται της Διεύθυνσης Γραφείων Ασύλου Νήσων.

 

Ο Μάρκος Καραβίας διετέλεσε Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου (2018-2021). Είναι Διδάκτωρ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και έχει διδάξει ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Ουτρέχτης και Άμστερνταμ. Από το 2014 έως και το 2016, διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ στο δημόσιο διεθνές δίκαιο. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ως μέλος των Επιτροπών Προσφυγών του Π.Δ. 114/2010.

Κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σπουδές από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τους τίτλους Magister Juris (Distinction) και Master of Philosophy in Law από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει δημοσιεύσει αριθμό εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά, εστιάζοντας σε ζητήματα προσφυγικού δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχει ασχοληθεί με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.