Ο Κ. Μουτζούρης για τις νέες αφίξεις μεταναστών και τις πρόσκαιρες«ψευδοδομες» (χωράφια)

“Φαίνεται σαν να έχει δημιουργηθεί αιφνιδιαστικά ένα κενό φυλάξεως των θαλάσσιων συνόρων των νήσων της Περιφερειας Βορείου Αιγαίου προς τα βορεια-βορειοδυτικά της Λέσβου, από όπου εισήλθαν παρανόμως 51+19 οικονομικοί μετανάστες από την Τετάρτη εως σήμερα, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο καλά φυλασσόμενο μήκος τους. Η είσοδος αυτή εντος ολίγων ημερών του Μαίου μας προκαλεί έντονες ανησυχίες, μετα την καθ´ ολο τον Απρίλιο είσοδο σε ολες τις νήσους 38 μονον μεταναστών.

Επιβάλλεται η άμεση κάλυψη από την Κυβέρνηση του κενού, ώστε να μην παραμείνει ή , απευκταίως, διευρυνθεί καθως και επαγρύπνηση για να μην δημιουργηθεί και άλλο κενό.

Λύσεις , όπως πρόσκαιρες«ψευδοδομες» (ή ,καλλιτερα , χωράφια!) καραντίνας στην καρδιά της τουριστικής Λέσβου ή οπουδήποτε αλλου, μόνο υποβάθμιση και μονιμοποίηση των δομών μπορούν να φέρουν (10.05.2020)».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να αποκλείσει ρητά την μεταφορά ακόμη και ενός επιπλέον παράνομου μετανάστη στα λειτουργούντα ΚΥΤ στη Λέσβο, Χίο και Σάμο. Προ ημερών δεν τηρήθηκε αυτή η απαίτηση στο ΚΥΤ Μόριας. Οι υφιστάμενες δομές πρέπει να εκκενωθούν και κλείσουν συντομότατα με μεταφορά των διαβιούντων εκτος των νήσων, αρκετά εχουν ταλαιπωρηθεί οι γηγενείς. Το που θα μεταφερθούν οι μετανάστες είναι καθήκον της πολιτείας να το εξευρει και επιτύχει.

Η ΜΟΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ λύση για τους υπο καραντίνα ή αλλους νεοαφιχθησομενους μετανάστες είναι πλοία επ άγκυρα ή σε λιμένα αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες (οχι στους κυρίους λιμένες των νήσων). Τα πλοια οταν γεμίζουν, θα αναχωρούν. Οιαδηποτε αλλη επίγεια σταθερή «πρόσκαιρη» δομή θα οδηγήσει σε μονιμοποίηση της. Οι «χωραφες» θα μετατραπούν σε νέες δομές (11.05.2020)».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.