Ο μοιραίος άνθρωπος

Σε αυτό που ονομάζεται εθνική ομοψυχία έναντι των σοβαρότατων γεγονότων που διαδραματίζονται, υπάρχει εσωτερικό σαράκι!

Μεταφέροντας λάθος εικόνα προς τα πάνω για το τι ακριβώς συμβαίνει στα νησιά, ανίκανος να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη, ο υπουργός έγινε ο βασικός υπεύθυνος για το χωρίς λόγο αιματοκύλισμα με τα ΜΑΤ της Χίου και της Λέσβου .

Παρέσυρε ολόκληρη την κυβέρνηση σε πρωτόγνωρες ενέργειες με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απώλεια της εμπιστοσύνης των νησιωτών.

Στην πρώτη γραμμή των συνόρων διαδραματίζονται ιστορικά γεγονότα με την χώρα να δέχεται ασύμμετρη απειλή.

Δεν έχει καταλάβει όμως ότι αυτό που προέχει είναι η εθνική συνοχή,η ηρεμία και η εμπιστοσύνη στην παραμεθόριο και χρησιμοποιεί διχαστικές πρακτικές και ψευτοδιλήμματα προτάσσοντας την πολιτική του επιβίωση.

Αυτό όμως που έχει ξεχειλίσει την υπομονή όλων, είναι η αντιμετώπιση των τελευταίων αφίξεων μετά το υποτιθέμενο σφράγισμα των συνόρων (έναντι κορονοϊού και Ερντογάν)

Παρά τις σαφείς οδηγίες που υπήρχαν , οι πρώτες αφίξεις (3 βάρκες ) πήγαν κατευθείαν στην ΒΙΑΛ βάζοντας όλο τον πληθυσμό του νησιού σε κίνδυνο.

Για τους υπόλοιπους νεοεισερχόμενους ,ενώ υπήρχε δέσμευση για μεταφορά στην ενδοχώρα εντός τριημέρου, παραμένουν ακόμα στη Χίο, 10 ημέρες μετά, σε αυτοσχέδιους άθλιους καταυλισμούς στο ΔΗΠΕΘΕ ,στο Λιμεναρχείο και στο Μπούρτζι (φωτο) .Το αρματαγωγό στην Λέσβο παραμένει κι αυτό στο λιμάνι παρά τις εξαγγελίες ότι θα παραλάβει τους προς απέλαση και θα αναχωρήσει άμεσα.
Ακόμη και στα πιο απλά που έχουν εξαγγελθεί (άμεση απομάκρυνση νεοεισελθόντων) υπάρχει αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα.

Ολες αυτές οι ενέργειες δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο από το υπουργείο αφού ακόμη κι αυτές τις κρίσιμες ώρες το μοναδικό μέλημα είναι η δημιουργία χώρων στα ακριτικά νησιά (με διαφορετική έκταση και χωρητικότητα κάθε μέρα που περνάει, θυμίζοντας ακορντεόν με αστείες δικαιολογίες ) .

Ισως το μόνο σχέδιο να είναι η εσκεμμένη διόγκωση της απαράδεκτης κατάστασης ώστε να ξανατεθούν σαν αναγκαιότητα πλέον τα διλήμματα τα οποία έχει απορρίψει προ πολλού ο χιακός λαός:

Νέα Σούδα, Κήπος ή 17;

Οι ακρίτες ανταπεξέρχονται υπεύθυνα απέναντι στην σοβαρότητα των καταστάσεων, αδυνατούν όμως να παρακολουθήσουν τον (ανύπαρκτο) σχεδιασμό, του μοιραίου Υπουργού.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.