Ο Νότης θα μας λύσει και το πρόβλημα της λειψυδρίας

 

 

 

Παρέμβαση Μηταράκη για την εξεύρεση λύσεων στο ζήτημα της λειψυδρίας στη Χίο

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης με τον Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμαρχο Χίου και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ

Τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα της λειψυδρίας πραγματοποίησαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός και ο Γενικός Διευθυντής κ. Πέτρος Καλογεράκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα υδροδοτικά ζητήματα που απασχολούν το νησί της Χίου ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου και αναπτύχθηκαν οι λύσεις που μπορούν να δοθούν στην αντιμετώπιση τους.

Ο κ. Μηταράκης από την πλευρά του υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, την ανάγκη στήριξης έργων αφαλάτωσης ενώ επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη προβλέψει την χρηματοδότηση μονάδας αφαλάτωσης στο Θόλος, που θα καλύπτει τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα ενημέρωσε ότι το έργο Κόρης Γεφύρι εξελίσσεται ομαλά, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμοδίου Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτουλάκης σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα αντιμετωπίσει αδειοδοτικά ζητήματα αφαλατώσεων με τροπολογία και για τα επόμενα δύο χρόνια, έως ότου δοθούν οριστικές λύσεις για την υδροδότηση του νησιού. Η Γενική Γραμματεία έχει ήδη χρηματοδοτήσει δράσεις ύψους 1,1 εκ ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και ειδικότερα για τη ΔΕΥΑ Χίου 225.000 ευρώ για ένα χρόνο. Θα δοθούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις ύψους 200.000 για κάλυψη άμεσων αναγκών για αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Τέλος, συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν ώστε η Χίος να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει, με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο τρόπο την παροχή νερού εν μέσω και της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.