Ο Νότης Μηταράκης στη Γενική Συνέλευση των ναυτικών

Στη γενική συνέλευση των ναυτικών, στο Εργατικό Κέντρο Χίου μαζί με τον Πρόεδρο του ΝΑΤ, κ. Ανδρέα Κομματά, συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Υπήρξε ένας ανοιχτός και εποικοδομητικός διάλογος, στο πλαίσιο του οποίου δόθηκαν απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήσεις από εν ενεργεία ναυτικούς και συνταξιούχους.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις συντάξεις. Οι αυξήσεις που προβλέπονται θα δοθούν σε βάθος χρόνου, ενώ κυρίως για τις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι ήδη έχει αποκατασταθεί η αδικία του νόμου Κατρούγκαλου. Για τη στελέχωση του ΝΑΤ με γιατρούς, διευκρίνισε ότι ο Οίκος Ναύτη από το 2012 δεν παρέχει υπηρεσίες υγείας, εντούτοις κάθε μορφή παρεχόμενης υπηρεσίας μπορεί να γίνεται μόνο σε κτήρια που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας.
«Για να υπάρχουν ξανά γιατροί στο Οίκο Ναύτη θα πρέπει να το παραχωρήσετε στο Υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Σχετικά με την πρόταση παραχώρησης τμήματος του κτηρίου του Οίκου Ναύτη στην ΑΕΝ Μηχανικών, ο κ. Μηταράκης τάχθηκε υπέρ υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση 50 Χιωτόπουλα που επιθυμούν να έρθουν με μεταγραφή στη Χίο δεν θα μπορέσουν, καθώς η ΑΕΝ Μηχανικών δεν έχει τις απαιτούμενες αίθουσες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.