Ο Ο.Ε.Β.Ε συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης

Το ένα μετά το άλλο τα σωματεία, δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου. Ο Ο.Ε.Β.Ε  σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

“Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση  υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό  μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων  καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους.

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας δεν  αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Η λογική των οριζόντων επιδοτήσεων ουσιαστικά  προσφέρει πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έτσι μπορούν να αυξάνουν τις τιμές  τους και να διατηρούν τα κέρδη τους. Από την άλλη μεριά είναι προφανές ότι η κυβέρνηση  έχει εγκαταλείψει όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, όπως είναι οι χιλιάδες μικρές και  πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ο.Ε.Β.Ε.Χίου  με απόφαση του Προεδρείου της,  αποφάσισε να συμμετέχει στις πανελλαδικές παράλληλες κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022, από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού &  Δημοσίου Τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της  υπερχρέωσης.

Κατόπιν αυτού, η Ο.Ε.Β.Ε.Χίου καλεί τα σωματεία-μέλη της να συμμετέχουν στην δυναμικά στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση δίνοντας το παρών την Τετάρτη 9 -11-2022 στις 11.00 στην πλατεία Βουνακίου!”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.