Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι  TV5 Monde

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παραχώρησε σήμερα 07.09.2023  συνέντευξη στο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι  TV5 Monde, στην δημοσιογράφο Elisa Perrigueur.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του  Γαλλικού καναλιού, το οποίο μεταδίδεται επίγεια ψηφιακά  και δορυφορικά μέσω της NOVA και μέσω της πλατφόρμας της ΕΡΤ και  παγκοσμίως επίγεια και ελεύθερα σε εκατομμύρια τηλεθεατές, επισκέφτηκε την Λέσβο στο πλαίσιο εκτενούς  ντοκιμαντέρ που κινηματογραφεί στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις αυτού και το οποίο θα προβληθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2024.

Το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και δη των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη είναι μεγάλο και έντονο, καθώς θυμίζουμε πως  λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί αντίστοιχη συνέντευξη του Περιφερειάρχη στο Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF που προβάλλεται επίσης   σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για τις ολοένα και αυξανόμενες ροές, επανέλαβε την θέση του για φύλαξη των συνόρων και διαμήνυσε προς την Ευρώπη ότι η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος μετά την προηγούμενη καταστροφική περίοδο της Μόριας, ζητώντας αλληλεγγύη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.