Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη Χίο

«Πολύ καλή» χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου

ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Τη Χίο επισκέφθηκε τη Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκίνησε την επίσκεψη του στο νησί από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΑΛ παρακολούθησε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, και άσκησε την δική του κριτική για την κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό που συμβαίνει στο προσφυγικό στην χώρα μας, δεν τιμά την Ευρώπη, δεν τιμά τη χώρα. Είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.


Υπάρχει ανικανότητα στην κεντρική διοίκηση με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται σωστά οι ευρωπαϊκοί πόροι για το προσφυγικό αλλά και να μην υπάρχει δίκαιη κατανομή των προσφύγων στη χώρα μας. Αυτό οδηγεί στη σημερινή κατάσταση που βρίσκονται τα 5 νησιά του Αιγαίου. Δεν υπάρχει καμία θετική φορολογική πολιτική γι’ αυτά τα νησιά ώστε να έχουν κίνητρα για να αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση. Η Χίος έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο τουρισμού αλλά και πόλο αειφόρου ανάπτυξης
».

Σχετικά με τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να υπάρχει η κομματικά χειραφετημένη αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους. Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «πολύ  καλή» την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου, και μίλησε για έναν άνθρωπο που ξέρει να δίνει λύσεις. «Η υποψηφιότητα Τριαντάφυλλου για τον Δήμο Χίου είναι μία πολύ καλή υποψηφιότητα. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Χίου, κ. Μανώλη Βουρνού.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου στο ΕΣΠΑ και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με διάφορα θέματα.  Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν σε μείζονα ζητήματα του νησιού , όπως αυτό του λιμένος των Μεστών και τις επεμβάσεις που προτίθεται να κάνει ο Δήμος Χίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, τέθηκε το θέμα του αεροδρομίου και συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ο Δήμαρχος, από την μεριά του διευκρίνισε ότι ο Δήμος Χίου, έχει κινηθεί άμεσα σε όλα τα απαραίτητα έργα για την επέκταση του. Η συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού, υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.