Ο «Πόλεμος» του Λιμανιού, τώρα ξεκινά!

Χθες, 20/5/2021 συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο του  Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου με κύριο θέμα την έγκριση του Α΄σταδίου της μελέτης «MASTER PLAN Κεντρικού Λιμένα Χίου».

Αρχικά ζητήθηκε από τον κο Α. Γεωργούλη η αναβολή της συζητήσεως. Στην αναβολή συντάχθηκαν τρία ακόμη μέλη αλλά στην ψηφοφορία που επακολούθησε  απορρίφτηκε από την πλειοψηφία .

Το Α΄ στάδιο της μελέτης αυτής  παρουσιάζει την υφιστάμενη κατάσταση και καθορίζει τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές πάνω στον στρατηγικό σχεδιασμό που θα ακολουθηθεί στο Β΄ στάδιο της μελέτης.

Ο Πρόεδρος κος Κυρ. Ζωάνος μίλησε για την αναγκαιότητα της ψήφισης του Α΄ σταδίου ώστε να προχωρήσει  το Β΄ στάδιο κατά το οποίο έχει την διαβεβαίωση του μελετητή ότι θα έρθει στην Χίο όλη η μελετητική ομάδα ώστε να εξηγήσει τα περαιτέρω από κοντά.

Αντιδράσεις υπήρξαν κυρίως από τον κο Α. Γεωργούλη όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις που θα χρειαστούν στο μέλλον από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αφού η μελέτη προβλέπει τα πλοία της ακτοπλοΐας και τα κρουαζιερόπλοια να δένουν εκτός του υπάρχοντος Λιμένα. «Μήπως τελικά κάνουμε μελέτες που αργότερα  αποδειχτεί ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άδειες για να τις υλοποιήσουμε;» αναρωτήθηκε.

Ο κος Ελ. Μπλάτζιος τόνισε ότι παρόλα τα θέματα που μπορούν να δημιουργηθούν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία ή με το κυκλοφοριακό, και που τελικά πρέπει να εξεταστούν,  το Α΄ στάδιο της μελέτης πρέπει να ψηφιστεί ώστε να έχουμε ένα σημείο εκκίνησης.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Αντιπλοίαρχος κος Π. Βατούσης ζήτησε, το αυτονόητο, να προσκληθούν στο σχεδιασμό αυτοί που τελικά θα χρησιμοποιούν τον Λιμένα: οι Καπετάνιοι !

 

Σημ.Συντάκτη: Ό,τι και να πουν οι «λιμενολόγοι» (ο όρος δεν υπάρχει στην ελληνική, εμείς τον εφεύραμε), αν δεν πάρει την τελική «έγκριση» των Καπεταναίων ότι «δουλεύει», δεν πρέπει να προχωρήσει τίποτα. Με την πείρα τους μπορούν να προλάβουν πολλές δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν στο μέλλον.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.