Ο Σύλλογος Εργαζομένων OTA Νομού Χίου συμμετέχει δυναμικά στην στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και το Ν.Τ. της Χίου

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων OTA Νομού Χίου συμμετέχει δυναμικά στην στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και το Ν.Τ. της Χίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην κινητοποίηση   για την ενίσχυση στη πανελλαδική δράση για την ενίσχυση των μονάδων υγείας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου στις 12:30  και στην στάση εργασίας, την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, από τις 12:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισε η κυβέρνηση στη λογική «κόστους-οφέλους».
  • Να επιταχθούν, εκεί που απαιτείται οι ιδιωτικές δομές υγείας, ιδιαίτερα οι ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος .
  • Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς. Άμεσα λειτουργία μονάδας του ΕΟΔΥ στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια rapid test μετά και τα νέα μέτρα της Διοίκησης για την είσοδο στο Νοσοκομείο.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αύξηση δρομολογίων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, ειδικά σε πρόσφυγες-μετανάστες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για τους εμβολιασμούς με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, το πανεπιστήμιο, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

Όλοι στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου στις 12:30

την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα !

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

               H Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

             Σοφία Γατανά                                                          Ιωάννης Δεληγιάννης

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.