Ο τελικός απολογισμός της τετραετούς θητείας Κάρμαντζη

Στον τελευταίο του απολογισμό ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης άνοιξε “τα χαρτιά” του και επεξήγησε αναλυτικά το τι κατάφερε και τι όχι, η δημοτική του αρχή, επί τα τέσσερα έτη της θητείας του. Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και συμβούλους του ξεχωριστά για την σημαντική συμβολή και στήριξη τους στον πολιτικό αγώνα ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή αρχή στον επερχόμενο δήμαρχο κ. Μαλαφή. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα συνεργαστεί με τη νέα δημοτική αρχή και θα προτρέψει τους παρέδρους να συνεργαστούν μαζί της, αλλά δεν θα παραδώσει λευκή επιταγή. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως δεν θα υποχωρήσει ούτε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

 

Μπαίνοντας στο κυρίως θέμα για τα έργα της δημοτικής αρχής, ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε ότι η δημοτική του αρχή ως προς την ολοκλήρωση των έργων κόστους 40. εκ ευρώ ήταν επιτυχής ενώ αφήνει για τον επόμενο δήμαρχο, μελέτες έργων των τάξεων 71 εκ. ευρώ που είτε εκτελούνται είτε εκπονούνται, και προσέθεσε ότι τα άμεσα μελλοντικά έργα ξεπερνούν τα 35 εκ. ευρώ. Επεσήμανε ότι η νυν δημοτική αρχή, θα παραδώσει έργο ανάπλασης των ασφαλτόδρομων που κοστίζει 4 εκ ευρώ και θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια. Μαζί με αυτό, αναφέρθηκε και στα λοιπά επισκευαστικά έργα όπως η ανάπλαση του δημοτικού κήπου, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, την μαρίνα του Νοσοκομείου, το αεροδρόμιο και το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, με την φράση: «Όπου κοιτάξει κανείς βλέπει έργα υποδομής, αναπλάσεις και αντιπλημμυρικά έργα»

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του ταμείου της δημοτικής αρχής, ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης υποστήριξε ότι η δική του θητεία ξεκίνησε με ένα ταμείο ύψους σχεδόν 9 εκ. ευρώ, ενώ τώρα είναι έτοιμος να παραδώσει ένα γεμάτο ταμείο άνω των 13 εκ. ευρώ.

Για τις χρηματοδοτήσεις στα σχολεία, επεξήγησε ότι έπειτα από κόπο και μόχθο, αφήνουν παρακαταθήκη 1 εκ. ευρώ ενώ ασχολήθηκαν με τις αναβαθμίσεις ορισμένων σχολικών μονάδων όπως στο  Δ.Σ Βαρβασίου και το 3ο Γυμνάσιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την κατασκευή ενός σύγχρονου χώρου για το Ειδικό Σχολείο.  Με χαρά τόνισε την επιτυχία συντήρησης και ανάπλασης των μπασκετών και παιδικών χαρών, ώστε να υπάρχουν ασφαλή μέρη για τους νεαρούς κατοίκους του νησιού.

Ολοκλήρωσε τον απολογισμό του με ευχετήρια στην νέα δημοτική αρχή, η οποία κατά τα λεγόμενα του, θα έχει όλο το χρόνο μπροστά της να μεγαλώσει και να δημιουργήσει, και θα το πετύχει, διότι δεν θα βιώσει όσα βίωσε η προηγούμενη, ώστε να διατηρήσει μια πόλη όρθια και βελτιωμένη.

Τα έργα της δημοτικής αρχής:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.